perjantai 23. toukokuuta 2014

Kesämekko vanhasta T-paidasta / old T-shirt = a new summer dress

Naapurini teki mekon häihin. Sain kaavat lainaksi ja kangaskaupastani löytyi vanha miesten t-paita, jonka etupuolen kuva veti puoleensa; "huomo, men, ragazzo-boy..." . Näinä hiukan epäselvän sukupuolen aikoina (Itävallan voittaja mies-nainen!) voi hyvin pistää nainenkin t-paidan päälleen, jossa lukee monella kielellä "mies".

Kävin paidan kimppuun ja tuloksena oli tämä "mekko", jota tosin kauniiden säärieni takia pidän vain housujen kanssa:


Koska t-paita olisi ollut minulle liian lyhyt mekoksi, leikkasin t-paidan takaosasta alaosaa lisää ja yhdistin sen Helsingin Eurokankaasta ostamallani nauhalla, jossa teksti "itsetehty". 

Takaosaan jouduin liittämään Eurokankaasta ostamaani trikoota, jossa musta kuvio. Sopi erinomaisesti tuohon harmaaseen t-paitaan jatkoksi. Ja taas samaa nauhaa, jossa teksti "itsetehty" piilottamassa takakappaleen sauman. Ompelin yläosaan pienen napin, jolloin saan paremmin pääni mahtumaan t-paidan kaula-aukosta sisään. Hihansuut päärmäsin sisäpuolelta harmaalla kaitaleella. T-paita mekko valmistui yhden päivän aikana, kun aloitin puolintapäivin tositoimin ompelun. Edellisen päivän olin viettänyt enemmän tai vähemmän nukkuen. Viikottain saamani infusion väsyttää jonkin verran ja käsien tärinä immuunilääkkeiden takia raivostuttaa, kun langan pujottaminen koneen neulansilmään on välillä tuskastuttavan hidasta. Taisin heittää jo pari kertaa lankarullat lattialle, kun saumurin lankojen pujottelu vaati tarkkaa kättää. Parkinssonin lailla tärisevät kädet eivät paljon ilahduta siinä tilanteessa.

Tulos on kuitenkin ihan hyvä eikä maksanut kuin ehkä pari euroa, kun ottaa huomioon tuon nauhan ja palan kangasta, jonka leikkasin Eurokankaasta ostamastani trikoosta, joka sekään ei ollut kuin 7 euroa.

Ilta-aurinko houkuttelee vähäksi aikaa ulos. Siispä  lääkkeiden oton jälkeen istahdan parvekkeelle.