tiistai 23. kesäkuuta 2015

uusi sivu käsitöilleni

Jostain syystä en pystynyt tekemään blogspotin kautta uutta blogia pelkästään käsitöille, joten Tein uuden ja sen osoite on täällä:
https://tintintilkut.wordpress.com/

lauantai 20. kesäkuuta 2015

Uusi Blogini "Tintintilkut"

Käsityöblogi on syntynyt! Olen tehnyt uuden blogisivun, jossa kerron käsitöistäni. Tässä uuden blogini sivu niille, joita käsityöt kiinnostavat:

https://tintintilkut.wordpress.com/

Toivottavasti kaikki käsityön ystävät löytävät sivulta uutta ja mielenkiintoista.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Itävallassa

Ei käsitöitä, ei ompelukonetta eikä edes käsityölehtiä mukana. Helle estää ajatuksetkin uusista projekteista. +33 ja yritin kävellä Zell am See´n ympäri. Pysähdys tuli 7 km kohdalla. Totesin, ettei minun tarvitse tappaa itseäni janoon kuolemalla. On täällä muutakin tekemistä. pakolliset ostokset on tehty ja vaatekaappiin tarvitaan uusia hengareita. Jotain täytyy poistaa, muuten ei Frieda mahdu makaamaan hyllyille.

Argentiinalainen, Itävallassa asuva "schlager"-laulaja, Semino Rossi piti konsertin Zell am See´n jäähallissa. Paikalla parisenkymmentä bussia ympäri Eurooppaa...keski-ikä taisi olla 65. Sain vapaaliput ja lähdin tyttökaverini kanssa hakkaamaan käsiä ja heilumaan kuin karnevaaleissa konsanaan. Rehellisesti sanottuna miehellä on loistava ääni ja hänen argentiinalaiset intiaanilaulut alkuperäiskielellä laulettuna olisivat pitäneet minut vaikka 3 tuntia konsertissa, mutta nuo saksalaiset "schlager"- eli paikalliset humpappaa-iskelmät eivät pure minuun eivätkä sovi edes tälle argentiinalaiselle tyypille, mutta niillä hän on päässyt pinnalle ja niitä kansa vaatii. Intiaanien alkuperäiskielellä lauletuista lauluista ei saa rahaa....

Yöllinen sade ja tennispallojen kokoiset rakeet hakkasivat ilmaan raikkaan aukon, kunnes keskipäivään mennessä mittari näytti taas +31 astetta. Olimme onnistuneet heräämään ajoissa ja pääsimme jo kello 10.00 mennessä ylös 3000 metriin, jossa +4 asteinen viileys sai vetämään takin päälle. Mustiin kaapuihin pukeutuneet arabinaiset vetäisivät  huippumodernit laskettelutakit kaapujensa päälle ja lapsille oli ostettu pipot ja hanskat viimeien muodin mukaan. Paikalliset urheilukaupat tienaavat omaisuudet talvitamineilla keskikesän helteessä. Missä muualla Dubaista, Kuweitista ja Arabi Emiraateista tulevat turistit tarvitsisivat talvitakkeja ja villapipoja? Lapsilla oli hauskaa lumessa. Heitä varten oli rakennettu liukumäki 3000 metrin korkeuteen.

Kitzsteinhorn. Aamu kymmeneltä taivas oli täysin pilvetön ja kahden tunnin kuluttua ilmaantuivat pilvet kuin tyhjästä. Sää alpeilla saattaa muuttua auringosta lumimyrskyyn muutamassa minuutissa.


Tuntui kuin olisimme olleet mailman yläpuolella. Taivas rajana. Huolet tiessään. Edessa vain miljoonia vuosia sitten muovautuneet vuoret. Pieneksi siinä itsensä tuntee.


Henkeäsalpaava maisema ympärillä.

Jokavuotinen Zell am See´n matka ei tietenkään onnistu ilman ostoksilla käyntiä, sillä tuttavani on muodin sisäänostaja ja tekee löytöjä "poistotavaroista" ja onnistuin löytämään viimetalven muodikkaimman talvitakin miltei 100 prosentin alennuksella!! Hinta oli 95 euroa ja mina maksoin siitä 5 euroa. Se oli kuulemma menossa pois, kuten 14 muutakin vaatekappaletta.  Hotellille selvisin kolmen valtavan vaatekassin kera. En tarvitse taas vuoteen yhtään uutta vaatetta ja sitten kun näistä aika jättää niin ne päätyvät joko minun ompelukoriini tai naapurille. Järjestän vaatteiden vaihto-päiviä ja kutsun naapurini penkomaan kasaa...Aina sieltä jotain poislähtevää on. Minulla on vielä vaatteita, jotka ostin hänen liikkeestään 10 vuotta sitten. Vaatteet ovat erittäin laadukkaita ja se on minusta tärkein kriteeri vaateostoksilla käydessä. Äitini sanoi aina, ettei köyhällä ole varaa ostaa halpaa. Sen olen huomannut monta kertaa. Vanhin pukuni on 35 vuotias ja yhä pidän sitä. Minulla on jopa äidin vuonna 1952 Sveitsistä ostama hame!!

Nämä kengät tosin jätin kauppaan vaikka kuinka teki mieli ostaa - ihan huvin vuoksi vain, mutta päädyin vaaleisiin, mataliin, erittäin mukaviin kenkiin, joilla on HYVÄ kävellä.

jos minulla olisi pitkät jalat, terveet varpaat ja voisin käyttää minimekkoja niin nämä olisivat lähteneet heti mukaan.... Mitähän olisi Guido sanonut??

Eilisen helteen aiheuttaman rankkasateen jälkeen sää tuntui tänään hiukan viilenneen, mutta päivällä aurinko nosti taas mittarilukemat yli 30 asteeseen. Kävely pienen järven rannalla toi hiukan helpotusta, mutta en valita. Talvella tuskailemme pakkasessa ja sateessa, nyt on aika nauttia auringosta ja lämmöstä.


Saa nähdä millaiseksi muuttuu päivä huomenna. Jaksanko kiertää järven 12 km....

keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Muovipusseille säilytyspussi autoon..kauppakassiin takintaskuun tai vaikkapa...ystävälle lahjaksi

Aina, kun menen kauppaan, minulla on muovipussi hukassa enkä suostu ostamaan kaupasta 10 centillä uutta, kun keittiön kaappi pursuaa muovipusseja. Olen tehnyt sata kankaista kauppakassia
ja ne roikkuvat useimmiten eteisen seinällä, kun unohdan ottaa mukaan. Nyt löysin internetistä
kuvan todella hyvästä muovipussin säilytyspussista (!), jolloin pussi kulkee tosi kätevästi käsilaukussa tai takintaskussa eikä näytä rumalta repsottaessaan.

Tässä siis pienen pussukan kuva. En ostanut tuota kaavaa, joka olisi maksanut melkein 2 dollaria vaan katsoin kuvaa ja sain tällaisen kaavan aikaiseksi:

Kuva 1. Eli tällainen on muovipussin säilytyspussi valmiina. Muovipussi on jo pussin sisällä. Tämän koko on noin 11 cm kanttiinsa eli normaalin kokoinen muovipussi taiteltuna mahtuu oikein hyvin tänne.

2. Lyhykäinen ohje pussukan neliöiden leikkaamiseen.

3. Leikkaa siis neliö 13 cm x 13 cm ja leikkaa se kahtia. Näin saat 4 kolmiota, jotka laitat limittäin päällekkäin tälla tavalla:

4. Nämä neliöt on tehty paperista, jolloin näkee paremmin millä tavalla ne ovat päällekkäin, Kankaasta on vähän vaikea nähdä. Numeroin palaset eli numero yksi tulee ensimmäisenä ja numero kaksi sen päälle. Huom. Aina pitkät suorat reunat keskustaa kohti, jolloin keskelle muodostuu kuin pieni neliö, jos osia vetää toisistaan irti. Silloin tietää myös, että neliöt ovat oikeassa järjestyksessä oikein pain.

 
5. seuraava kolmio eli numero 3 lisätään kakkosen päälle ja nelos kolmio laitetaan puoleksi kolmospuolikkaan päälle ja ykköspuolikkaan alle ja sitten koko helahoito laitetaan oikeat puolet vastakkain taustakankaan päälle. Siis kaikki kankaat ovat nyt oikeat puolet taustakappaleen oikeaa puolta vasten ja sitten vain ommellaan kaikki reunat kiinni ja käännetään oikein päin.

Pussukka on valmis ja muovipussi mahtuu hyvin pussukan sisälle ja kulkee kätevästi aina takin taskussa tai laukussa tai auton hansikaslokerossa.

Tämä oli siis tämänpäivän käsityöohje!