keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Karnevaalit ovat ohi! Die Karnevalszeit ist vorbei!



1,2 miljoonaa ihmistä Kölnin karnevaalikulkuetta katsomassa!!! Kylmästä, sateisesta säästä huolimatta kölniläiset jaksavat juhlia. Kriisit ja lamat ovat kaukana ajatuksista. Täällä juhlitaan karnevaaleja yhtä innolla kuin Riossa, säästä ja lamasta viis. Paljasta ihoa näkyi vain kulkueen vaunuissa, yksi uhmakas paljaspintainen oli uskaltautunut tien varrelle, muuten kölniläiset juhlivat varsin järkevästi paksuissa tamineissa - ainakin tänä vuonna.

11 500 kulkueeseen osallistujaa, viisi tonnia karamelleja, 300 000 kukkakimppua, 700 000 suklaarasiaa ja tuhansia litroja alkoholia....poliisien mukaan tavallista enemmän humaltuneita nuoria. Eilen illalla televisiossa keskusteltiin nuorten alkoholinkäytöstä.

Ero Rion ja Kölnin karnevaaleissa ei ole yksinomaan sää tai vähäpukeiset naiset vaan politiikka. Saksalaiset ottavat karnevaaleissa kantaa politiikkaan, yhteiskunnallisiin ongelmiin ja roomalaiskatolisen kirkon toilauksiin, kuten tämä vuonna paavin ja englantilaisen piispa Williamsonin tapaukseen. Tämän päivän lehdessä oli kuva Williamsonista, kun tämä yritti lyödä nyrkillä haastattelemaan tullutta toimittajaa.

Oikea paljasjalkainen kölniläinen syntyy ja menee naimisiin "Ruusumaanantaina". Kuolemaan ehtii seuraavanakin päivänä.

Nyt olemme palanneet normaaliin päiväjärjestykseen. keskiviikkona syötiin kalaa, alkoi paasto. Kaikkialla Saksassa syödään karnevaalien jälkeisenä keskiviikkona kalaa. Niin meilläkin toimistolla.

Huomenna lennän Suomeen. Niin kauan kun edestakaisen lentolipun hinta on puolet halvempi kuin junamatka Helsingistä Rovaniemelle käyn sukulaisissa. Maksan 85 euroa meno-paluu lipusta. Junamatka maksaa 170 euroa. Aion silti pistäytyä Rovaniemellä 4 vuoden tauon jälkeen. Ehkä tapaan muutaman tutunkin. Ainakin näen miestäni parin päivän ajan...









Karnevaalit maksoivat tänä vuonna









Ei kommentteja: