torstai 25. helmikuuta 2010

Fish Int.Messut takanapäin...



Hotellimme "Residence"

Tulipahan käytyä Bremenissä. 3 päivää enkä nähnyt kuin pimeää iltamaisemaa, mutta sekin riitti todistamaan, että Bremeniin pitää päästä uudelleen. Hotellimme sijaitsi upealla kadulla, jossa talot muistuttivat Rigan Jugendtyylin rakennuksia. Korkeita huoneita, upeita kattokruunuja, ulkopuolelta loistavasti koristeltuja. Näin pakkastalvella taitavat olla vain kylmiä asua vaikka ovatkin kauniita katsella.



Joka iltainen ruljanssi: kalojen pakkaaminen kylmähuoneeseen.

Vaikka messut keräsivätkin tänä vuonna vähemmän väkeä kuin toissavuonna, 3 päivää yhtäjaksoista puhumista, seisomista ja vieraiden passaamista riitti. Ehdin pistäytyä puoli tuntia hotellimme saunassa. Se piristi ja antoi voimia.

Vasta viimeisenä päivänä - iltapäivän puolella - vastapäisen ständin nuori nainen tuli ruokkimaan meidän kalojamme ja huomasin hänen nimilapustaan, että toinen suomalainenhan siinä seisoi! Messuille oli ilmoittautunut yksi suomalainen instituutti, jota en jostain syystä kuitenkaan löytänyt. Kenties olivat peruneet tulonsa, messuluettelossa heidät kyllä mainittiin. Suomalaisneitonen oli töissä saksalaiselle firmalle, joten en osannut edes ajatella häntä suomalaiseksi.

Säätila on muuttunut Kölnin alueellakin jo keväisemmäksi. Ensimmäisiä kevätkukkia myydään kovasti ja kaikki haluavat väriä ainakin portaittensa eteen. Kovia yöpakkasia ei saa enää tulla tai narsissit paleltuvat.

Mies tuli takaisin 4 viikon Lapin reissulta ja lähtee ensi torstaina takaisin viikoksi. Ei tainneet 40 asteen pakkaset vielä riittää pilaamaan talvi-iloa. Tosin hänellä on työmatka edessä. Huvituksista on turha haaveilla. Toivon vain, ettei Berliinin matkamme peruunnu töiden takia. odotan niin Berliiniin pääsyä.

Ja nyt lähden kotiin. Työpäivä venyi taas melkein 10 tuntiseksi.




Ei kommentteja: