sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

ENSIMMÄINEN GRILLIJUHLA

WAU MIKÄ SÄÄ! Mittari näytti aamuvarhaisella 26 astetta ja siitä se nousi miltei tunneittain ja lopputulos oli 31 astettta. Guido puski hikeä kuin olisi tehnyt töitä heinäpellolla koko päivän. Minä nautin varjossa loikoillen. Kuin olisin ollut jossain etelämerellä, aaltojen lauhkeat liikkeet rantaan vain puuttuivat.
Olimme ensin appivanhempieni luona parsaa syömässä. Parsakausi jatkuu vielä kesäkuun puoleen väliin. Kesän kuivuuden ja kuumuuden takia parsa on kasvanut nopeammin ja kausi loppuu aikaisemmin kuin tavallisesti. Parsanpoimijoita etsitään itä-Euroopasta, kun saksalaiset eivät suostu kyykkimään 6 euron tuntipalkalla parsapellolla.Työttömyyskään ei aja työnhakuun.

Pomoni oli kutsunut meidät grillaamaan. Tämän kesän ensimmäinen grillijuhla minulle.Söin hyvin, naurin auringosta, keskusteluista ja siitä, että ympärillä oli ystäviä, joiden kanssa oli mukava ja turvallinen olo. Iltaa kohti nousivat pilvet ja yöllä puhkesi mieletön ukkonen. Friedhelm, joka ei saa enää nukkua sängyssä (kissat kantavat bankteeria, joka on vaarallinen odottaville äideille ja heikkokuntoisille) oli takkahuoneessa omalla peitollaan. Pyysin Guidoa katsomaan missä kunnossa Friedelm on, kun se pelkää ukkosta, ilotulitusta ja kaikkea kovaäänistä pauketta. Friedhelm kyyhötti mahdollisimman kippurassa pienen pöydän alla kuin olisi siten suojassa ukkoselta. Jätimme sittenkin oven makuuhuoneseen auki, sillä en halunnut, että Friedehlm saa traumoja salamoista ja ukkosesta, kun ei pääse mihinkään karkuun. Jossain vaiheessa se oli syöksynyt sänkyyn jalkopäähän ja nukkui siinä aamuun asti. Minulla nousi yöllä kuume ja vaihdoin pari kertaa yöpaitaa ja pelkäsin joutuvani takaisin sairaalaan. Aamulla mitatessa kaikki oli taas normalilukemissa. Ei siis sairaalareissua edessä. Onneksi.

Tänään päivä valkeni hiukan usvaisena, mutta hiostavan kuumana.Pysyttelen sisällä. Puutarhanhoito saa nyt jäädä. Käyn katsomassa vain mitä mansikoilleni kuuluu.Niitä tulee tänä kesänä paljon.

Saksassa taistellaan EHEC bakteeria vastaan. Nyt aamu-uutisissa ilmoitettiin, että bakteeri olisikin lähtöisin biokaasulaitokselta eikä espanjalaisista kurkuista. Varsinaista syytä ei ole kuitenkaan vielä löytynyt, joten päivitäin Saksa odottaa uusia uutisia.

Kaunista kesää kaikille

1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

Hienoa kun jaksat ottaa asian tuollalailla jotta jopa krillaamaan olet ruvennut. Ole varovainen sen Friedhelm kanssa jotta ei aivan turhan helpolla tule "pöpöjä" kehoosi.
Nauti aurinkoisista päivistä. Juo myöskin riittävästi jotta et kuivuta kehoasi turhaan.
Terveisiä täältä lämpöisestä pohjolasta, vain 20 lämmintä.