tiistai 22. marraskuuta 2011

Joulumarkkinat on avattu, jouluidylli lähentelee täydellisyyttään keväisissä tunnelmissa

Mummini sanoi aikoinaan, että mitä vanhemmaksi sitä tulee, sen nopeammin aika rientää eteenpäin. Olen kai vanhenemaan päin, sillä minusta tuntuu siltä kuin olisin muutama viikko sitten tallustellut joulumarkkinoilla ja juonut glögiä ja taivastellut kuinka nopeasti vuosi on kulunut...ja nyt on taas joulu edessä. Vai onko joku mahdollisesti siirtänyt kelloja ja avannut kalenterin, jossa joulu on kaksi kertaa vuodessa? Mittari näyttää 15 astetta, aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja joulukuuset hohtavat kuin kirkkaat tähdet tummuvassa yössä. Joulumarkkina tunnelma on vielä kaukana, mutta silti kaikki haluavat nuuhkia kuusen tuoksua ja nauttia höyryävän kuumaa glögiä. Aldi ja Lidl ovat syytäneet joulupipareita ja kuusenkoristeita jo lokakuun alusta lähtien. Kaikki kiukuttelevat aikaisin alkavaa joulumarkiinointia ja kuitenkin tavarat katoavat kauppojen hyllyiltä. Ellei olisi kysyntää, ei olisi tarjontaa! Tosin olen sitä mieltä, että ensin on tullut tarjonta ja sitten vasta kysyntä.


Ompeluhommat ovat kovassa vauhdissa. En vain ole ehtinyt kuvailemaan mitään. Kone surisee niin, että tänään piti soittaa korjaajalle, kun alalanka syttyää ja myttyää niin, ettei tikistä tule mitään ja ompelut jäävät puolitiehen. Ehkä olisi pitänyt ostaa teollisuuskone heti alusta lähtien.

Käväisin eilen tyttökaverini luona kylässä - ihastelemassa upeita Kaffe Fassetin kurssin tuloksia. Loistavia värejä, upeita kuvioita. Ihan pisti sydänalasta, kun olen jäänyt siitä kurssista paitsi, mutta on hyvä nähdä toisten tekemiä töitä ja nauttia siitä, että maailmassa on ihmisiä, jotka jaksavat saada aikaan kaunista.

Nyt on nukenvaatteiden vuoro. Eihän nukkekaan voi olla ilman lämpimiä vaatteita, jos uusi vauva syntyy jouluaattona. Iida saa pienen nukkevauvan, jolle ompelen vaatteita. Ajattelin tehdä Iidalle samanlaisia puseroita kuin olen tehnyt nukelle. Niin ovat nukkeäiti ja nukke samassa muodissa. Joop ja Chanel kalpenevat!

Sanomalehti sai aamulla sydämeni kylmenemään. Saksan uusnatsien vuonna 2007  poliisin murha olikin tahallinen teko eikä sattumanvarainen ampumavälikohtaus. Yllättäen uusnatsien tekemät rikokset ovat saaneet uuden suunnan ja uuden nimen: terroriteot! Enää ei puhuta arabien tekemistä terrori-iskuista vaan nyt Saksaa ravistelee aivan uudenlainen terrorismin aalto: Uusnatsit. Rikoksia, joiden taustoja ei ole tutkittu tarpeeksi, on yhdistetty uusnatseihin ja kammottavinta oli nähdä dokumenttiohjelma lasten- ja nuorten leireistä, joissa uusnatsit kasvattavat uuden vihaa lietsovan nuorison. Internetin onlineforumissa natsit kirjoittivat suunnittelemistaan murhista kuin kyse olisi ollut puutarhan rikkaruohojen kitkemisestä. En tiedä sattumaako vai tarkoituksella haettu, mutta yhden neonatsin peitenimenä on "Sibelius"!!!

Vaikka kuinka pohtisin asiaa, en löydä minkäänlaista hyvää syytä ihmisvihalle. Me elämme ja kuolemme emmekä saa täältä mitään mukaamme. Ehkä joku syntyy uudelleen hyttysenä tai muurahaisena, mutta tärkeintä on elää tämä yksi elämä niin, etten vahingoita toista ihmistä. En vihaa enkä väheksy ketään.

 

Ei kommentteja: