maanantai 26. maaliskuuta 2012

Japanissa keväällä ja silti kotona Saksassa!

Tänään oli Japanipäivä. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta kuin parhaimpana kesänpäivänä. Eilen oli kevään helteisin päivä, auringossa jaksoin olla vain muutaman minuutin ja sitten piti siirtyä pihatöiltä varjoon. Tänään oli huomattavasti mukavampi käydä kävelemässä Leverkusenin Japanilaisessa Puutarhassa, kun hiki ei valunut pitkin niskaa. Toivottavasti tämä ei jää meidän tämän kesän ainoaksi hellepäiväksi.

Joessa uiskentelivat metrin pituiset Karpit ja kultakalat.

Narsissit kukkivat kaikkialla. Tien vierillä, kukkapenkeissä, monissa eri keltaisen väriyhdistelmissä.
Nyt on kevät!


Koristekirsikkapuut kukkivat ja  Mangoliapuut olivat puhkeamassa kukkaan Japanilainen puutarha alkaa olla pian parhaimmillaan. Kevään ensimmäiset kukkivat pensaat ja kukat tuntuvat joka vuosi aina yhtä ihmeellisiltä. Talven jälkeen tulee sittenkin lämmintä, vaikka välillä tuntuu, ettei harmaus ja sateet väisty lainkaan. Viime talvi oli leuto. Samanlaisiin pakkaslukemiin ja lumivuoriin kuin edellisenä talvena, emme tänä vuonna yltäneet. Lunta tuli yhtenä päivänä ja se suli pois ennen kuin ehdin kunnolla edes lapioon tarttua. Guidon Rovaniemeltä ostama lumilapio jäi odottamaan ensi talven lumia.

Tänään käänsin maan puutarhassa ja levitimme männyn kuorta koko kukkapenkin leveydeltä. Trumpettipuu ei kestänyt viime talven yli. En tiedä mikä sille tuli, mutta koko runko on ontto. Siinä ei ole enää minkäänlaista elämää sisällä. Ja vielä viime kesänä siinä oli valtava määrä isoja trumpettikukkia. Sen kasvattaminen siemenestä kukkivaksi puuksi kestää vuosia. Tänä keväänä olen istuttanut ikkunalaudalle itämään keltaisia pallokukkia, mitä lienevät suomeksi; opiskelijakukiksi niitä täällä kutsutaan. Talvella istutetut narsissit ja tulppaanit kukkivat sisälläkin. Vein ne parvekkeelle väriä antamaan. Etupiha on täynnä narsisseja ja hyasintteja. Ja nyt menen viljelemään vain unikukkia. Päivä on ollut pitkä enkä ole taaskaan ehtinyt tehdä ajoissa italian tehtäviä. Onneksi on vielä kaksi päivää aikaa. Ihmettelen vain mihin nämä päivät aina hurahtavat. Kotona ollessa!

Ei kommentteja: