perjantai 21. joulukuuta 2012

KUNTOUTUS On alkanut!

Tämä on kuin olisi lomalla. BAD NEUENAHR on viehättävä pieni kaupunki ns. Punaviinivaellusreitin varrella. Reinin rannat ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia viinikaupunkeja ja tämä on yksi niistä kauneimmista. Lisäksi tämä on kuuluisa casino- ja kylpyläkaupunki. James Bond tuskin tulee vastaan, mutta yksi tai toinen kuuluisuus saattaa istua viereisessä pöydässä pelaamassa. Joulumarkkinat ovat täällä erityisen viehätävät, sillä koko joenvarsi on valaistu. Olen kerran käynyt täällä lahtelaisen ystävättäreni kanssa ja ihastuimme molemmat tämän kaupungin joulutunnelmaan.

Kuntoutuslomani kestää 10.1 saakka ja ohjelmassa on hengitysharjoituksia, ryhmävoimistelua, (uinti ja sauna ovat valitettavasti minulta kiellettyjä), askartelua, kävelyä ja taas kävelyä kilometrien pituisilla käytävillä. Kaupungille en vielä saa lähteä koska immuunisysteemini on nollassa ja jokainen pöpö, jonka voisin sieltä saada, on tällä hetkellä elimistöni vihollinen.

Ruoka on hyvää, monipuolista ja vaihtelevaa. Ravintolasta saa ottaa hedelmiä mukaansa, pikkukeittiöissä voi keittää itselleen teetä tai kahvia, vesiautomaatit ovat sitä varten, että voimme täyttää jatkuvasti vesipullojamme, sillä päivittäinen vesimäärä on 3 litraa vettä. Alan olla niin täynnä vettä, että se pursuaa jo korvistakin ulos!

Eilen oli niin paljon ohjelmaa ja lääkärintarkastus ja sairaanhoitajan keskustelut ja ilmoittautumiset, että illalla rojahdin sänkyyn enkä pystynyt kättänikään enää liikuttamaan, että olisin telkkarin avannut. Makasin puolituntia sängyssä kuin mikäkin mursu rannalla. Nyt olo on huomattavasti parempi. Sain rollaattorin käyttööni muutamaksi päiväksi, koska pitkät kävelymatkat väsyttävät vielä vanukasjalkojani. Rollaattorin kanssa on tukevampi kulkea. On vähän sellainen mummomainen olo, mutta parempi niin kuin vatkulijalat, jotka pettäisivät alta.

Huomenna lähden kotiin viettämään joulua koko perheen, lasten ja lastenlasten kanssa. Anna ja Jakub ovat luvanneet laittaa jouluruuat ja minä saan istua valmiiseen pöytään. Odotan innolla yhteistä jouluamme. Parasta on nähdä lastenlasten riemu, kun joulupukki tai christkind on käynyt tuomassa lahjat.

Toivotan kaikille rauhallista joulua ja ihania, hiljaisia, kirjojen täyttämää joulutunnelmaa. Ilman stressiä, ilman kiireitä.

2 kommenttia:

Keijo kirjoitti...

Heippa Tintti.
Toivottavasti olet voinut käyttää sauvoja kuntoillessasi. Onhan kuntosi kohentunut, onhan?
Ps. paljon onnea 2,tammikuuta johdosta.
Toivottelen sateisesta Suomesta.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta ja hyvi edistyvää kuntoutumista toivon koko sydämestäni sinulle Tintti!