tiistai 30. elokuuta 2011

LUNCH BAG LAUKKU

EN OLE OTTANUT OMPELUKONETTA MUKAANI ITÄVALTAAN! Luin http://tilkunviilaaja.blogspot.com/ blogia, jossa oli linkki erääseen amerikkalaiseen tilkkusivuun. Näin siellä aivan ihanan ns. lounaspussi-laukun, jonka halusin ehdottomasti juuri sillä hetkellä /viimeisellä hetkellä ennen matkalle lähtöä tehdä. Mies pakkasi alakerrassa matkalaukkuja, minä painoin ompelukoneen poljinta minkä ehdin ja summittaisessa mittauksessani ompelin napin pari senttiä sivuun, mutta laukusta tuli prototyyppi minulle ja otin sen mukaan tänne matkalle. Siihen mahtuu sopivasti meikkitavarani ja se on paljon kauniimpi kylppärin hyllyllä kuin tavallinen kosmetiikkalaukku, joita saa tuhansia dm:stä tai Mülleriltä. Hiukan vielä hienosäätöä ja nappikin osuu kohdalleen.

Olen lukenut aivan ihanasti kirjoitettua blogia (linkki tuolla ylhäällä) ja naureskelen joskus itsekseni täällä tietokoneen toisella puolella ja toivoisin niin tapaavani joskus tuon luovan ja ahkeran ihmisen, joka syytää ihania laukkuja kuin liukuhihnalta. Olen saanut itse innostusta ja iloa hänen bloginsa lukemisesta. KIITOS.

Ennen kuin lähden aamupalalle, laitan Lunch Bag-laukun kuvan tänne. Linkki löytyy tuolta mainitsemaltani sivulta, jos joku haluaa katsoa sen. En valitettavasti itse saanut laukun ohjetta avatuksi, mutta katsoin kuvan ja tein kassin sen mukaan. Ei ollut monimutkainen juttu. Lounaslaukku pussukka syntyi todellakin puolessa tunnissa. Samassa ajassa, kun mies oli heitellyt tavarat matkalaukkuun, silittänyt paitansa ja puunannut kenkänsä puhtaaksi. Meillä on tällainen työnjako ja se pelaa hyvin. Hän nauttii vaatteiden silityksestä, kun saa lasillisen punaviiniä pöydälle ja Jazz musiikkia korvakuulokkeisiinsa. En enää anna hänelle pliseerattuja puseroitani silitettäväksi. Viimeksi hän sai ne täysin rypyttömiksi....eikä niitä enää voinut käyttää. Yhden kashmirpuseroni hän kutisti nukelle sopivaksi. Sen jälkeen villavaatteet ja bliseeratut hameet ja puserot ovat jääneet minulle. Hyvä niin, säästän kustannuksia.

Siispä tässä Lunch Bag - pussukkani prototyyppi:
Laukku on tehty vahvasta kankaasta, vanhoista verhoista. Sisällä on vuori ja vuoren ja päällyskankaan välissä on vielä kangas. Näin pussukka seisoo itsekseen eikä nuukahda alaspäin. Napin avulla voi sitten säädellä kuinka alas tai ylös pussukan haluaa kiinni. mitä alempana nappi, sen vähemmän tavaraa pussukkaan mahtuu.Pohjaan kuuluisi pahvinen tuki, mutta kiireessäni jätin sen pois. Tämähän on vain prototyyppi.

5 kommenttia:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiva, että olet saanut iloa ja hyötyä blogistani! Lunch Bagisi näyttää hienolta ja käytännölliseltä. Mahtavaa, että materiaalit löytyivät heti kotoa etkä joutunut käymään kaupan kautta (silloin Bag ei myöskään olisi valmistunut ajoissa).

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

Jos ei materiaalia aina heti löydy, koluan miehen paitavaraston tai päätän, etteivät vanhat verhot enää oikeastaan sovi olohuoneeseen/keittiöön/ruokasaliin ja niin on minulla taas uutta materiaalia...luultavasti sinulle on käynyt joskus samalla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

piristàmààn hiljaista iltapàivàà olen lueskellut vanhempiakin kertomuksia, ihana se kissajuttu naapurin àidin vaatekaappia unohtamatta. Omien ompeluiden pitàà ilahduttaa meità, stressi pysyy kaukana. Mieheni ei luovu vanhoista paidoistaan, mutta kirpputorit ovat tàynnà vàrikkàità amerikkalaisia pussilakanoita, joista syntyy vaikka mità. Pieleenkin voi mennà, pussilakanassa on 4,5 metrià kangasta, uusi idea ja pikkutilkuistakin ommellaan jotain.
Netti ulottuu kaikkialle, myòs tànne vàlimeren rannalle, jossa olemme hikoilleet +38 asteessa, pari pàivàà taukoa ennen kuin uusi kuuma-aalto tyòntyy pààlle
Varmaan palaan katselemaan seuraavaa uutta kassia

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Täällä jälleen Tilkunviilaaja. Jaoin blogillesi tunnustuksen - käy katsomassa!

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

On mukava, kun rapakon toiselta puoleltakin löytyy lukijoita.Minusta on hauska lukea muiden ihmisten kertomuksia kaikenlaisista tapahtumista ja tekemisistä. Ei vain ompelublogeja vaan kaikkea maan ja taivaan väliltä.