keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Lastenpeitto on valmis! Die Krabbeldecke ist fertig!

Fertig! Valmis! Ready!









En ehkä ole niin nopea peitontekijä kuin olisin toivonut. Tärkeintä on kuitenkin, että peitto valmistui Miialle ennen kuin hän oppii kävelemään. Peiton välissä on paksuinta mahdollista vanua, joten sen päällä on mukava kelliä lattialla sitten, kun muutaman kuukauden kuluttua uusi ihme tapahtuu; hän makaa lattialla ja nostaa päätään. Lapsen kasvu on kuin kesäinen sade; yhtä nopeasti kuin se alkaa, se on jo ohi. Päivät, viikot ja kuukaudet vilahtavat ohi ja ennen kuin sitä edes tajuaa,   potkuhousut ovat taaksejäänyttä elämää. Pitemmälle kuin tämä hetki, en halua edes ajatella. Aika vie meiltä vauvat pois ja taas on uusi ihmettelyn aika edessä. Miian iho on kiinteämpi ja pehmeämpi kuin muutama viikko sitten. Sormet eivät ole enää tulitikut ja tumma tukka on saanut kiiltoa.Vaikka istuisin päivät Miian vieressä en silti ehtisi nähdä kaikkia muutoksia hänessä.

Flunssa iski kaikista mahdollisista rokotuksista huolimatta. Makaan sängyssä, Friedhelm itseoikeutetusti suurimmalla tyynyllä milloin jalkojeni päällä, milloin vieressäni, ja sängyn täyttää lehtien, kirjojen ja puhelimien kaaos. Juon teetä ja painelen kirsikansiemen pussilla poskioneloita. Yritän nukkua aina välillä. Onneksi naapurini ruokkii minua. Syömme yhdessä aamiaisen  meillä ja päivällisen hänen luonaan. Se olisi hyvä järjestely monelle yksinäiselle ihmiselle. Jos seinän takana sattuisi olemaan toinen samanlainen yksinäinen . Miksi viettää aikaa yksin. Ruoka maistuu paremmalta kun syö yhdessä toisen kanssa. Minä olen niin huono kokkaamaan etten tekisi itselleni mitään ruokaa koko päivänä jos Uschia ei olisi. Naapuriapua parhaimmillaan.Voin olla yksin jos haluan, mutta tarvittaessa toinen ihminen on lähellä. Olen yksin taas, kun mies on pitkällä työmatkalla ja palaa maaliskuun puolessa välissä takaisin kotiin.

Tässä aamulehteä lukiessa yksi pääuutisista on yhä vielä presidentin uskottavuus ja ihmisten luottamus häneen.Yli puolet kansalaisista näkee Wulffin syypääksi sotkuihin ja vajaa puolet on sitä mieltä, että lehdistö on loannut hänet.Hampurin yliopiston journalistiikan ja kommunikaatio-osaston johtaja totesi tämän päivän lehdessä, että arvostelu oli oikeutettua, mutta jokaista presidentille tarjottua olutlasia ei pidä käsittää lahjonnaksi.Varsinkin Saksan tunnetuin "kuva"-sanomalehti BILD on käännellyt ja väännellyt asiasta otsikoita saadakseen lehdet myydyksi. Ihmiset alkavat olla kyllästyneitä jokaiseen yksityiskohtaiseen pohdintaan siitä onko presidentti tehnyt oikein kätellessään vasemmalla kädellä kaupunginjohtaja X:ää tai juodessaan lasin olutta paikallisessa kuppilassa. Suurimman virheen on tehnyt presidentti yrittäessään piilotella saatuja etuja ja yrittäessään vähätellä aiheesta alkanutta keskustelua. Hän ei ole yksinkertaisesti enää tilanteen tasalla.

Kölnin huonekalumessut ovat alkaneet. Saimme kutsukortin erään suuren designliikkeen messunäyttelyyn. Kaikkien ihanan ihmeellisten tuolien, pöytien ja sohvien keskeltä pilkotti iloisesti miltei läpinäkyvä punainen PUPPY! Vieressä oli Oiva Toikan  Paradise Tree-vaatenaulakko. Tuli taas mukava olo suomalaisten suunnittelijoiden töiden keskellä. Minun oranssinvärinen Puppy nauttii uudesta paikastaan takkahuoneessa. Sain sen 50-vuotislahjaksi kummisedältäni . Olen hänen suuri faninsa ja pidän kaikista - aivan kaikista - tuoleista, joita hän on vuosien varrella suunnitellut, mutta ehdottomasti parhaiten istun uusimmassa "Ring"-tuolissa. Isältäni perinnöksi saatu Bubble-tuoli on roikkunut jo monissa olohuoneissa ja saanut aina ihastusta osakseen. Se oli aikoinaan parhain mahdollinen syöttöpaikka, kun kesäöinä unisena syötin Mikaelia ja myöhemmin Annaa ja sain itsekin samalla nukkua tuolissa kuin pienessä pesässä. Se suojasi ääniltä, mutta koska näin ympäristön en tuntenut olevani mistään poissuljettu.
http://www.eeroaarnio.com/bubbleframes/index.htm

Uni ottaa minut valtaansa. Se on paras lääkitys. Tänään en ompele. Suunnittelen vain mielessäni jotain uutta.

1 kommentti:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Onnea valmiille peitolle! Se on kivan värikäs ja täynnä tunnetta.