lauantai 17. tammikuuta 2009

Lisää Prinssejä ja Maajusseja!




Taas oli Karnevaaliprinssi, Bauer ja Jungfrau Bechenissä!

Tästä alkaa tulla tapa. Kävin "vain" piipahtamassa Adan luona. Väkeä oli kuin vilkkilässä kissoja..enemmänkin. On mielenkiintoista seurata miten pienen italialialaisen ravintolan keittiö, teekki ja tilaukseet toimivat. Kun Ada puhuu saksaa, hän on rauhallinen, kun hän puhuu italiaa, tuntuu kuin talo räjähtäisi! En usko, että hän aina raivoaa Enzolle, mutta siltä se kyllä kuulostaa. Enzo on pomo, Ada omistaa paikan.

Prinssi kulkueineen saapui taas taloon. Etunenässä Dorothee, joka kuulutti ovenavauksella: "Täältä tulee Bechenin "Dreigestir" ja niin huudettiin taas kuorossa "Alaaf" ja heitettiin kättä kohti kattoa. Sillä ei ole mitään tekemistä erään Saksan valtiopomon tervehdyksen kanssa. Düsseldorfissa huudetaan "Helau", mutta sitä ei saa missään nimessä sekoittaa Kölnin "Alaaf" `in kanssa. Muuten tulee nokkiin.

Düsseldorf ja Köln ovat kuin Suomi-Ruotsi maaottelu. Se täytyy jokaisen tälle alueelle tulevan turistin muistaa. Älkää ihmeessä tilatko Düsseldorfissa "Kölsch-olutta" jollette halua olla "ei-toivottu-vieras". Ensi viikolla alkaa huonekalumessut, jonne tulee paljon suomalaisia. Jos tulette Düsseldorfiin, tilatkaa ravintolassa Alt-bier, jos tulette Kölniin, tilatkaa vain Kölsch-olutta. Ja maksakaa vasta sitten, kun "Deckel" on täynnä eli lasin alla oleva pyöreä tai nelilönmuotoinen alunen on täynnä viivoja. Täällä ei tunneta heti-maksujärjestelmää, kuten eräs rovaniemeläinen ystäväni kerran brauhausissa yritti. Täällä kannetaan olutta pöytään, kunnes asiakas läppää alusen olutlasin päälle tai pyytää laskun, jonka jälkeen tulee vielä yksi, koska ei heti voi lähteä...

Juttelin tänään Jungfrau Friedan kanssa Suomesta. Hänen tekisi mieli joskus matkustaa Suomeen. Niin minunkin. Vaikka vasta jouluna siellä olinkin. talon haluaisin ostaa joka tapauksessa. Ja muuttaa Hämeen seudulle heti, kun eläkkeelle pääsen. Enää 15 vuotta, ellei Saksan valtio nosta eläkeikää uudelleen. Nyt se on kohotuksessa 67..mutta jotenkin en usko, että se sinne jäisi. Ehkä pääsen aikaisemmin jo lähtemään. Pääsiäisenä tuon porukan Kittilään, Leville. Olemme vuokranneet talon, tuttavan tuttavan kautta. Pääsemme hiihtämään, laskettelemaan ja saunomaan. Kummallista miten houkuttelevalta Lapin loma tuntuu täältä käsin. Rovaniemellä asuessa Kittilään olisi päässyt vaikka joka päivä. Korkeintaan ajoimme Muonioon joskus kahville sunnuntai iltapäivällä - ja iltasella takaisin. Sitä ei ymmärrä kukaan keski-eurooppalainen.

Luin äsken eräästä lehdestä 10 ohjetta hyvään elämään:
1. Nauti elämästä (sitä teen joka päivä ja se auttaa)
2. Keksi jotain hyvää jokaiselle päivälle ja tee se joka päivä (sen voi jokainen itse itselleen keksiä)
3. Juo paljon vettä, se tekee hyvää iholle ja koko keholle (pitää myös aivot kunnossa)
4. muista, että kädet kertovat oikean ikäsi: rasvaa kätesi hyvin joka päivä. (minä tyhjennän kaikki kaapissa seisovat kasvorasvapurkit, joita kukaan ei enää käytä-käsivoiteiksi)
5. Kirjoita kirjeitä ystävillesi - ei vain pelkästään Emailejä. On ihana ottaa vastaan paperille kirjoitettu kirje(tämä on minun ohje hyvään elämään, sillä rakastan paperikirjeitä)
6. Kun heräät aamulla, seiso hetki peilin edessä ja sano ääneen: "Tänään on hyvä päivä" (ja se tosiaan tepsii!!!)
7. VOIMISTELE (venyttele vaikka kissan tavoin). On hyvä huomata, että jäsenet toimivat ja naama vääntyy irvistyksille. Äiti opetti, että pitää voimistella joka aamu avoimen ikkunan/parvekkeen edessä. Äiti on 86 ja voi hyvin...
8. HALI. Tämä on ehkä tärkein ohje. Halimisella antaa energiaa toiselle ja saa sitä itselleen. (Hali vaikka kissaa, jos ei kukaan muu suostu halittavaksi)
9. Aseta vähintään 1 Tavoite päivälle. Sen voi saavuttaa.
10. Äläkä kuuntele kenenkään muiden hyviä ohjeita tai neuvoja. Omat ovat Sinua varten, muut muita varten. Jokainen on erilainen yksilö ja ansaitsee omanlaisensa elämänohjeen. Tämäkin on vain Minua varten.

Hyvää yötä kaikille.
7.

Ei kommentteja: