tiistai 13. tammikuuta 2009

SaksanTalouden Kosmeettinen Kohennus

Jokaisesta lapsesta saa 100 euron kertakorotuksen, yli 9 vuotta vanhan auton kaatopaikoittamisesta ja uuden auton ostosta maksetaan 2,500 Euron hyvitys. Mitä tämä sanoo Saksan Hallituksen Lapsiystävällisyydestä???

Saksan historian suurin talouden kohennusprojekti on alkamassa. 100 miljoonaa euroa annetaan erilaisiin talouden kauneushoitoihin. Ensisilmäyksellä yritykset talouden kohottamiseen kuulostavat ihan hyviltä; Sairaskassojen jäsenyysmaksut putoavat 14,9 prosenttiin,(pudotus tulee maksamaan valtiolle noin kuusi miljardia euroa) veroja pienennetään, kouluja ja lastentarhoja saneerataan 18 miljardilla eurolla. Verovapaa tuloraja nousee 8000 euroon.

Ensimmäinen yritys talouden kunnostamiseen oli hyvin mielenkiintoinen: jokaiselle kansalaiselle olisi annettu 100 euroa käteen tuhlattavaksi! Tulee vain mieleen, että olemmeko todella niin "tuhlaus-käyttö-Osto" yhteiskunnassa, ettei mitään muuta konstia löydetä talouden kohentamiseen. Enää ei sanota, että "ei ne suuret tulot, vaan pienet menot"-pitävät talouden kunnossa. Nyt hallituskin pönkittää kansalaisiaan "tuhlaamaan", että raha pysyisi kiertokulussa - vaihtaisi omistajaa mahdollisimman pian. Enää ei pistetä pieneen kultaiseen possuun pahan päivän varalle eikä säästetä, että ostettaisiin käteisellä sohvakalusto. Ehkä minä olen vanhan ajan kasvatuksen saanut ja pelkään ottaa lainaa käyttötavaran hankintaan. Jos minulla ei ole rahaa, en myöskään tuhlaa sitä. Juuri siitä hallitus yrittää saada ihmiset irti. Ostovoimaa on kohennettava että talous voisi paremmin. Vaikka minulle annettaisiin se satanen käteen, miettisin tarkkaan tarvitsenko uuden talvitakin vai säästänkö rahan johonkin muuhun....

Vakaat vanhat yhtiöt spekuloivat rahamarkkinoilla päästäkseen entistä suurempiin voittoihin ja pyllähtävät pahasti nenälleen. niin kävi saksan kolmanneksi rikkaimmalle miehelle, joka suurempien voittojen toivossa sijoitti Volkswagen-osakkeisiin ja hävisi yli miljardin. Merckle GmbH, jonka perusti Ludvig Merckle vuonna 1881, kasvoi Saksan johtavimmaksi lääkeaineiden valmistajaksi. Ludvigin poika, Adolf perusti v. 1974 Ratiopharma-nimisen lääkefirman. Adolfin vaimon juuret ovat suuressa Sementtidynastiassa, joka yhdessä Ratiopharman ja muiden sisaryhtiöiden kanssa työllistää yli 100.000 ihmistä. Tuntuu käsittämättömältä, että tuollaisten yhtiöiden johdossa olevalla ihmisellä ei ole tarpeeksi asiantuntijoita näkemään maailman talouspoliittisen tilanteen käänteitä. Tai sitten ihminen, jolla on rahaa, haluaa aina vain lisää rahaa tajuamatta loppujen lopuksi mihin kaikki johtaa.Tai sitten hänet yksinkertaisesti johdettiin harhaan neuvoilla.. Joku suomalainen on joskus sanonut, että ahneella on ....aika likainen loppu. Tässä on taas yksi sellainen esimerkki. Ei pelkästään, että hänen yksityinen omaisuutensa olisi vaakalaudalla, vaan että tuhansien ihmisten tulevaisuus ja elämä on vaakalaudalla. Adolf Merckle heittäytyi junan alle 5. 1. 2009 .

Kukaan meistä ei ole vielä Roope Ankkaa ohittanut. Enkä tiedä olisiko rahassa uiminen niin hauskaa.

Minun onneni on tällä hetkellä Pikku Iidassa. Katson pienten sormien liikkumista kuin Iida nauttisi niiden vapaasta heilumisesta ulkomaailmassa eikä ahtaassa kohdussa. Iida tuntuu tulevan isäänsä, joka sai lisänimen "Pomo", kun piti jo vatsassa sellaista meteliä kuin 20 jalkapalloilijaa olisi rymistellyt yhden pallon perässä. Ja nukkui yli ruoka-aikojen eikä herännyt edes yöllä syömään. Samanlainen on Iidakin.Nukkuu yli ruoka-aikojen. Mikael nukahti jopa omissa häissään tasan klo 22.00, kuten aina!

Viikonloppuna menen taas katsomaan Iida Helmeä. Ehkä hänellekin myönnetään 100 euroa hallituksen puolesta.

Ei kommentteja: