sunnuntai 3. toukokuuta 2009

LÄHELTÄ PITI!

Sillan seinämät olivat täynnä RAF:n taistelujulisteita...

Useimmiten elämä on kiinni ihan hiuksenhienoista, ohikiitävistä hetkistä ja oikeasta ratkaisusta oikealla hetkellä!

Olimme matkalla ober hammerbachiin tai jonnekin yhtä hassunnimiseen paikkaan Koblenzin taakse. Kummityttöni Maija viettää siellä 11-vuotissynttäreitään tiistaina ja oli kutsunut meidät lomailemaan heidän vuokramökkiinsä. Marjukka ja Edvin viettävät usein viikonloppuja Saksassa. Ruoka on parempaa ja halvempaa kuin Hollannissa - sanovat he. Emmekä olleet tavanneet moneen kuukauteen joten oli ihan hauska taas suunnitella suomalais-hollantilais-saksalaista viikonloppua rentoutuen uima-altaan äärellä saunoen ja rupatellen.

Pakkasimme auton, Guido tarkisti renkaiden paineet, kuten aina ennen matkalle lähtöä, kävi tankkaamassa tankin täyteen ja auringon helottaessa kesäiseltä taivaalta tuntui kuin olisimme lähdössä pitemmällekin lomamatkalle. Liikenne oli onneksi melko leppoisaa, ei ruuhkia eikä hirvittävästi autojakaan. Guido piti nopeuden melko alhaisena, ei porhaltanut 200 kuten useimmiten hyvällä tiellä hyvällä säällä...se taisi olla meidän pelastuksemme. Näin jälkeenpäin mietin miten pienestä kaikki voi olla kiinni. Yhtäkkiä rengas poksahti. Auto heittelehti kuin olisimme ajaneet jäällä, mutta Guido sai ohjattua sen oikealla kaistalle, jossa ei sillä hetkellä onneksi ollut ketään ja saimme auton pysäytettyä. Minä olisin automaattisesti painanut jarrua ja auto olisi lähtenyt joko vasemmalle vastaantulevan kaistan puolelle tai kääntynyt tiellä ympäri. Kytkin alas, vaihde pois päältä ja hidas jarrutus ilman jarrujen painamista eikä mitään ratin vääntöä. Selvisimme hyvin ilman, että aiheutimme kenellekään edes vaaratilanteen. Kuvittelimme, että paikkaamme renkaan siinä paikassa ja jatkamme matkaa, mutta kun renkaan sisään pumpattava kumi valui lorona pitkin asfalttia, ei matka jatkunut enää muualle kuin kotiin - hinausautolla. Kaksi tuntia vietimme auringonpaisteessa autobahnin reunalla. Takakontissa kori olutta, pullo proseccoa ja pussillinen sämpylöitä. Kyllä niillä ihan hyvin olisi aamuun asti selvinnyt. Onneksi ADAC:n hinausauto tuli ennen pimeää..

Auto vedettiin lavalle ja lomamatka katkesi siihen. Rengas oli totaalisesti revennyt. Tänään on ollut autotallipäivä. Rengas on vaihdettu ja syy rengasrikkoon oli pieni terävä muovin pala, joka oli painunut renkaan sisään ja aiheuttanut toisessa kohdassa räjähdysmäisen repeämän.

Ei kommentteja: