lauantai 25. heinäkuuta 2015

Mitä kaikkea voi tehdä vanhasta tuolista? Uusiokäyttö ideoita

Sateinen lauantai päivä. Taivas on avannut kaikki läppänsä ja tuuli pyyhkii maan yli kuin haluaisi häivyttää viimeisimmänkin kesäpäivän muiston. Olen aina pitänyt sateesta, kun silloin voi ihan rauhassa keskittyä erilaisten ideoiden keräämiseen seuraavia projektejani varten. Olen joskus muutama vuosi sitten nähnyt jossain kuvan tuolista, josta oli tehty hyllykkö. Aloitin uudelleen etsimisen ja löysin aivan loistavia ideoita. Laitan tähän linkin sivulle:

http://dishfunctionaldesigns.blogspot.de/2012/01/upcycled-new-uses-for-old-chairs.html

Ideoitahan saa kerätä ja useimmat blogit ovat tehty sitä varten, että ihmiset kävisivät niillä ja saisivat uusia ajatuksia vanhojen pölyyttyneiden ajatusten tilalle. Meidän eteisen vaatenaulakkona toimii vanha kirkonovi:


olin joskus ostanut kylppäriin pikkutavaroita varten pusseja, jotka eivät sitten kestäneetkään mitään painavaa, joten siirsin ne kevyitä huiveja varten eteiseen.
 

sukkiani varten otin vanhan laatikon, johon mahtuvat sopivasti sisäsukkani. Kun tulen kotiin vaihdan eteisessä kengät sukkiin enkä enää etsi sukkia sohvien alta..
 

 vanhasta hyllyköstä tein pikkutavaroilleni paikan, jossa ne saavat näkyä ja ovat lähellä, kun niitä tarvitsen. Siinä roikkuvat sulassa sovussa karjalainen tuohesta tehty suola-astia ja afrikkalainen pieni säilytysastia, voi olla, että sekin on suolalle tarkoitettu.

Olen aina etsinyt kaapeleitani. Sitten tyttäreni käski laittaa ne muovipusseihin, joissa on vetoketju. Kirjoitin vielä varmuuden vuoksi mikä kaapeli on kyseessä enkä enää etsi niitä mistään mielettömästä kaapelisotkusta. Kaapelit voi myös laittaa vanhojen cd-levyjen pyöreisiin koteloihin.


Tyttökaverini isä keksi käyttää viinipullojen korkit pannunaluseksi. Hän liimasi ne raameihin ja tätä voi käyttää myös tauluna.


Ostin jouluksi puisia palloja, joita en sitten enää käyttänyt ja nyt niissä on kynät. Eivät nekään enää loju kaikkialla mistä niitä ei löydä silloin, kun niitä tarvitsee.



 
Vanhasta leipomismuotista saa hyvän korujen säilytyspaikan. Tähän voi ihan yhtä hyvin laittaa muutakin pikkukamaa. Tämän idean löysin netistä.

Tämä on se tuoli, josta tuolla alussa mainitsin. Näin tämän kuvan joskus vuosia sitten netissä ja olen aina ajatellut tehdä tällaisen. On erittäin kätevä jos ei ole varaa ostaa kalliita hyllyjä tai ei halua valmiita hyllyjä seinilleen.




Emme enää käyttäneet Ikean cd-hyllyä, joten pistin sen uuteen käyttöön kirjahyllyjen väliin ja siihen tulivat kaikki pikkutavarat, jotka muuten lojuivat mikä missäkin. Nyt ne ovat kaikki kätevästi esillä eivätkä katoa silloin, kun tarvitse paperia, kyniä tai muistovärssyjä kortteihin. Pienet kotelot kynille ja kuville tein kissanruokapaketeista päällystämällä ne tavallisella paperilla ja lehdistä leikatuilla kuvilla. Lisäksi hyllyssä on aina kaksi isoa taskulamppua sillä olemme huomanneet,e ttä silloin, kun valot sammuvat jostain syystä niin kukaan ei löydä taskulamppuja. Nyt jokainen tietää missä ne ovat. Tänne osaa suunnistaa pimeässäkin.


 
Toinen tapa säilyttää kaapeleita:



Kissanruokapurkeista tehdyt säilytyskotelot kynille. Tuo "Karteikarten"-kotelo on Felix-kissanruokapaketti, joka on halkaistu kahtia ja teipattu kapeammaksi. Niin se mahtui normaalikokoisen kissanruokapaketin viereen:



Joskus kirjahyllyssä on kirjoja, joita ei enää lue. Ne voi laittaa kirjahyllyiksi:
Tämä idea on löydetty netistä:

Tässä vielä yksi kuvan cd-hyllystäni, jonne tein kissanruokapaketista kotelon:

Jos taas kirjoja on tuhottoman paljon, voi niistä kasata pöydän:


Näin kesäiseen aikaan tulee juotua viiniä tavallista enemmän ja korkkeja jää yli. Leikkasin varovasti leipäveitsellä viinipullon korkkiin viillon ja siinä on nyt kuva minusta, ukistani ja sisarestani joskus 50 vuotta sitten:



Tässä muutamia sateisen lauantain ideoita. Katselkaa ympärillenne kotona ja miettikää mitä voi tehdä tavaroista, jotka muuten heittää roskikseen. Kaikelle löytyy uusiokäyttöä.


Ei kommentteja: