keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Talvi tuli!

Tuntui niin kodikkaalta ja jouluiselta, kun yhtäkkiä taivaalta alkoi tippua - todellakin tippua-valtavan isoja lumirättejä. Pikkuhiljaa ne muuttuivat hiljalleen maahan leijuviksi pienen pieniksi hiutaleiksi ja nyt maa on valkoinen - ainakin hetken aikaa - joissain kohdin.


Viikonloppuna on Kölnissä suomalaisella seurakunnalla joulumyyjäiset, joissa on taas ihania suomalaisia ruokia, pullaa, lohikeittoa ja suomalaista glögiä. En kestä tätä hirvittävän makuista saksalaista glühweinia. Anteeksi saksalaiset Glühweinin tekijät.


Olemme tehneet Ann-Marien (ystävättäreni Schildgenissä - todellinen taiteilija) lastenpeitto-projektin suomalaisen seurakunnan ja kielikoulun hyväksi. Kangastilkkuja pursuaa jokaisesta nurkasta ja ongelmana on mitä tehdä palasten kanssa. Päätimme tehdä 15 x 15 kokoisia palasia ja kokoontua yhteen jakamaan tilkkupalat, ommella niistä peittoja niin paljon kuin jaksaisimme ja sitten antaisimme ne seurakunnan myyjäisiin. Ann-Marie sai aikaiseksi 6 lastenpeittoa ja minultakin valmistui 2 sekä yksi tyyny. Palasia jäi yli vielä pariin peittoon. Ehkä ensi talveksi. 
 

Ei kommentteja: