torstai 22. tammikuuta 2009

Postin ex-johtaja oikeuteen veropetoksesta

Tämän päivän uutinen Saksan lehdistössä, sen jälkeen kun Obaman ensimmäisestä työpäivästä ja vaimon tyylikkäistä vaatteista oli etusivu täytetty on Saksan kuuluisimman verosyntisen oikeuskäynti.

Ex-Postijohtaja Zumwinkel on tänään oikeuden edessä syytettynä Miljoonan euron veropetoksesta vuosien 2002 ja 2006 aikana. Lisänä rokassa on ns. puhelinkuunteluskandaali. (hän oli Saksan Telekomin hallituksen puheenjohtaja)

Postinjohtaja ei tyytynyt pelkkään miljoonapalkkaan vaan halusi kiertää Saksan verolakia vieden rahaa Lichtensteiniin pankkitilille. rahanahneus ei pysähdy pelkkiin johtajiin vaan jotkut muutkin halusivat hyötyä miljoonista. Sisäpiiriin kuuluva työntekijä myi tiedot lehdistölle miljoonalla eurolla ja päästi poliisit postinjohtajan veropetosten vyyhtiin.

Onneksi meillä on oikeusjärjestelmä, joka toimii; jos hyvin käy, joutuu ex-postinjohtaja maksamaan muutaman euron sakkoa ja saa EHKÄ tuomion, mutta ei vankeutta. Rahattomana hänen ei kuitenkaan tarvitse olla, vaikka hän joutuisi maksamaan sakkoja. Eläke tulee joka tapauksessa; 1,12 miljoonaa vuodessa. Sen lisäksi hän saa erilaisina osaoptioina ja Bonuksina "taskurahaa", joka vuonna 2007 oli yhteensä 4,3 Miljoonaa euroa. (Huom! Vertaa Kanslerin vuosipalkkaan, joka on 250.000 euroa!) Veropetossyytteiden tultua julkisiksi, ex-postin johtaja Zumwinkel kieltäytyi ottamasta vastaan palkkaansa postista (n. 1 miljoonaa euroa).

En usko, että yksikään johtaja missään virassa on tyytyväinen siihen palkkaan, jonka hän saa, oli se palkka minkäsuuruinen tahansa.

Minun äitini sanoo aina, etteivät ne suuret tulot tee ihmistä rikkaaksi vaan pienet menot ja olen samaa mieltä. Mitä enemmän ihminen tienaa, sitä enemmän hän haluaa saada lisää.

Minä jään odottamaan omaa eläkettäni, joka ei ole aivan yhtä iso, mutta riittää toivottavasti rehellisellä elämällä muutamaan suklaapatukkaan ja karjalanpiirakkaan, kunhan saan sen mummonmökin ostetuksi sieltä Hämeen seudulta.

Ei kommentteja: