perjantai 2. heinäkuuta 2010

washington on iso kaupunki


Kaikki on suurta taalla puolen rapakon. Talot vievat korttelin tilan, suojatien ylittamiseen menee minuutti ja askeleita laskin 60 ennen kuin olin toisella puolella tieta. Puut ovat suurempia, kukat lautasen kokoisia, laskematta kalavaleita.
Ja kun Suomessa ja Saksassa on kielletty tuomasta jaateloa kauppaan, taalla kielletaan tuomasta aseita. Olemme Amerikassa, huom!
nyt tuotiin ruoka poytaan ja minun on tehtava tauko. Huomenna on matka Lancasteriin, Amish-ihmisten luokse. tanaan oli Washington paiva. Upea kaupunki ja uskomattomasti vihreita puistoja joka paikassa. Taysin erilaista kuin ylihuomenna New Yorkissa, joka on ylospain suuntautunut kaupunki, kun Washington on pituussuuntaan kasvanut kaupunki. Ja tilaa on joka suuntaan. Puistot valtavia ja talot mielettomia.


2 kommenttia:

Prankkari kirjoitti...

Oletko kerennyt tarkkailemaan autojen kulkua kun ylität suojatietä ja lasket askeliasi. Varmaan tuntee itsensä pienksi siellä NY:ssä kun talot ovat vuorien korkuisia.
Nauttikaa lomastanne

Prankkari kirjoitti...

Oletko Tintti kerennyt tarkkailemaan autoja kun olet ylittänyt katua ja laskenut askelia. Eikö siellä ole se liikennekin hieman toisenlaista kuin euroopassa. Varmaan tuntee itsensä tosi pieneksi siellä NY:ssä pilvenpiirtäjien juurella. Viettäkää hyvä loman loppu ja terveisiä kaikille siellä.