sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

helle jatkuu eika hellita

ei tunnu silta, etta helle ihan heti helpottaisi. tanaan pysyimme kotosalla miltei koko paivan. lampotila nousi 40 asteeseen, kosteuspitoisuus 70%; muutan kiven olisi voinut raahata terassille, heittaa vetta kiukaille ja leikkia saunaa..paljon ei saunasta puuttunut.

katsoimme eilen AVATAR elokuvan ja tajusimme vasta puoli kahdelta yolla etta Guidon 48-vuotissynttarit olivat miltei sujahtaneet ohi ja jaakaapissa viilenemassa ollut shampanja pullo avaamatta. Se maistui erinomaiselta. jatkoimme juhlimista tanaan syomalla uskomattoman maukkaan kana-aterian amerikkalaisessa ravintolassa.

helle jatkui kotiinpalattuakin. Eivat edes koirat jaksaneet juosta kahta kierrosta kauempaa pihalla. ja me katsoimme taas uuden elokuvan: UP. siita huolimatta, etta se oli piirretty, tarina sai meidat mukaansa niin, etta tuskin ehdin edes vesilasillista keittiosta hakea.

kello lahenee puolta yota, koirat ovat rauhoittuneet nukkumaan, paivansankari vetaytyi yopuulle ja Lynn meni viela toimistoon tekemaan toita. Amerikkalaiset tuntuvat tekevan toita paivat ja yot ympari.

Vietimme muuten pari tuntia supersarjan ostoskeskuksessa, jossa ihmettelimme uusia tekniikan kummajaisia. Tassa talossa tuntuu olevan kaikki mahdollinen mika puhelintekniikkaan ja tietotekniikkaan vain voi kuvitella. Jokaisella on laptop, on puhelimet, joilla voi kirjoittaa kirjeita, yhdistaa ne tietokoneisiin, on ipad ja telkkarit joka huoneessa ja ymparivuorokautinen uutistulva...ehka minakin saisin yhden kaytetyn kannettavan joskus...

nyt menen ihmettelemaan tuleeko nukkumatti yhta nopeasti kuin eilen, en tainnut ehtia vetaa edes peittoa paalleni, kun nukahdin.

---on vahan hassua kirjoittaa, kun amerikkalaisesta nappaimistosta puuttuvat tietyt kirjaimet, joita en edes voi nyt kirjoittaa, kun niita ei ole, mutta ne huomaa lukiessaan tata hiukan omituista tekstia.

hyvaa yota te herailevat suomalaiset ja saksalaiset.

Ei kommentteja: