torstai 15. lokakuuta 2015

Internet on pelastus!

Päätin oppia sukan kantapään ihan kantapään kautta. Kun ei ole enää isoäitiä tai äitiä opettamassa, on pakko siirtyä youtubin tarjoamaan apuun. Löysin Marttojen videon - https://www.youtube.com/watch?v=m9S5gfslkL0 - jossa neuvotaan tosi tarkasti ja yksityiskohtaisesti villasukan kutominen alusta loppuun.

Valmista tuli. Olin ostanut Imatralta Novitan Joki-lankaa, joka on todella ihanaa, vaikka välillä vähän vaikea kutoa, kun sen kierteet Ovat aika haparoiset. Tuntuu kuitenkin mukavalta jalassa.
 
Sukat niistä tuli ja vielä samankokoiset. langan väritys vaihtelee, joten molemmat sukat Ovat erilaiset.
 
Tästä innostuneena aloitin "kynsikkäiden" teon. Etsin sormikkaita ilman sormikkaiden päitä ja törmäsin sanaan "kynsikäs". Niidenkin ohje löytyi netistä Novitan sivulta:
 
Miten sitä selviäisi nykyisin ilman nettiä, ilman YouTube´n ohjeita? Äiti kutoi sukkia kuin pieni sukkakone, mutta minä en koskaan oppinut kantapäätä. Äiti kuoli viime kesänä ja hänen kutomansa pitsiset ja todella taiteelliset sukat Ovat nyt lähinnä pyhäkäytössä.
 
Kudoin palasista pienen peiton lapsille. Taidan viedä sen yhdelle pakolaislapselle. Konteissa, joissa he asuvat, ei ole lämmitystä ja tänään tuli jo ensimmäinen lumiräntä täällä meidän kylässämme. Mies lähti tänään Leipzigiin ja Dresdeniin, minä jäin nuhaisena ja viluisena kotiin. Matka olisi ollut liian rasittava, kun tuo immuunisuoja on vähän sitä ja tätä. 2   Viikon päästä on taas tarkastus sairaalassa.  Siihen mennessä pitää olla kurkku ainakin kunnossa, kun joudun vatsatähystykseen. Se hyvä puoli tässä maksansiirrossa on, että 3 kuukauden välein tutkitaan niin tarkkaan, ettei varmasti mitään pääse tapahtumaan ilman lääkäreiden tarkkaa seurantaa. Nuha ei vain kysy lupaa.
 
 
Tällainen merkillinen peitto syntyi kaikista mahdollisista kudotuista kappaleista, joita aikani kuluksi ompelin iltaisin yhteen. Kudoin väleihin lisäkerroksia ja reunaan virkkasin muutaman kierroksen väriä vaihtavalla langalla. Taustapuolelle aion ommella vielä Fleece-kankaan. On vähän lämpimämpi.
 
Syksy on tullut Kölnin seudullekin. Maanantaina ja tiistaina kultainen lokakuu tarjosi viimeiset upeat päivät ennen kuin keskiviikkona taivas avautui harmaana ja puiden keltaiset lehdet peittyivät kuin hämähäkin seittiin. Tänään satoi ensimmäisen kerran LUNTA! Eihän siitä ole mitään jäljellä, mutta tuntui siltä, että talvi on tulossa.
 
Iloista syksyn odotusta!
 

Ei kommentteja: