maanantai 11. tammikuuta 2010

Guten Rutsch - toivotusta ei saa ottaa kirjaimellisesti

Saksassa toivotetaan uudelle vuodelle Hyvää Liukua
- taisin ottaa sen liian kirjaimellisesti. ainakin lensin loistavasti: kyynärpäästä pala pois. 26.12 pieni kävelylenkki alkoi kovin vauhdikkaasti ja päädyin sairaalaan muiden kipsikäsien joukkoon. selvisin ilman leikkausta. ainakin tähän asti. käsi asetettiin ensin lievään kulmaan ja viikko myöhemmin se väännettiin väkisin 90 asteen kulmaan tirdän miltä kidutettavista tuntuu, kun jäseniä murretaan. lääkäri sanoi lohdutukseksi, että näin on pakko tehdä.

keskiviikkona menen uudelleen sairaalaan magneettikuvaukseen. en tiedä mitä siellä tehdään. kovempaa kipua kuin edellinen kädenvääntö ei enäävoi olla.

nyt kirjoitan vasemmalla, kun oikea on kipsissä. töissä käyn, kun joku käy hakemassa. autoa en voi ajaa. sairasloma jatkuu 20.01 saakka näillä näkymin, mutta toimistolle pitää mennä huomenna. on paljon tekemistä. pomo on soittanut jo muutaman kerran tänään ja etsinyt tavaroitaan.

jään yksin, kun guido lähtee suomeen testaamaan autoja. kyllä sitä vaa oppii nopeasti avaamaan jugurttilasin vasemmalla kädellä, kun pitää lasia polvien välissä. tukanpesu hoituu helpommin, kun leikkaa tukkansa lyhyeksi...

fööni on erinomainen väline vartalon kuivatukseen. yksikätinen pyyhelliinalla kuivaaminen on turhan monimutkaista. vasemmalla kädellä oppii kirjoittamaan miltei yhtä nopeasti kuin kymmenellä sormellakin. alussa oli vain vaikeuksia löytää kirjaimet näppäimiltä, kun on tottunut kirjoittamaan sokkona.

joululahjakirjat tulivat hyvään tarpeeseen. nyt voi ainakin lukea hyvällä omalla tunnolla. suomalais-luterilainen työmoraali "vie mennessäsi-tuo tullessasi" ei pääse vaivaamaan. tosin pyykinpesu sujuu siinä sivussa, mutta silitystä ei vasenkäsi vielä koordinoi.

jouluvieraat olivat ihania. siivous, ruuanlaitto, silitys ja joka-aamuiset sämpylänhaut menivät kuin itsestään. talo oli täynnä vieraita ja viimeinen lähti eilen.

talvi tuli sitten meillekin. pahempaa lumentuloa saa hakea 30 vuoden takaa. pelätty myrsky jäi tällä seudulla varoittelua pienemmäksi.onneksi. sairaalat ja ensiapuklikat saivat hengähtää hetken, kukaan ei uskaltanut poistua talostaan, kun radiossa kehoitettiin pysyttelemään neljän seinän sisällä.

friedhelm pomppi parvekkeella lumihiutaleiden perässä ja syöksyi pieniin lumikasoihin ja liukui kuin nhl:n pelaaja jäällä.

tässä iltahämärässä kuuntelen carolan vanhoja blues-kappaleita ja voin hyvin.
Guten Rutsch" - mutta ei kirjaimellisesti!

Ei kommentteja: