perjantai 13. huhtikuuta 2012

Suomessa talvi ja ikkunoilla joulu!!!

Ei riittänyt, että Suomessa oli viime viikolla vielä täysi talvi, ikkunoilla näkyi joulukynttilöitä ja tähtöset paloivat iloisesti ikkunoissa - olihan sentään pääsiäinen tulossa. Kenties suomalaiset ovat aloittaneet uudenlaisen joulu-pääsiäisyhdistelmän niin eivät ainakaan ole myöhässä tai jäljessä mistään Suomen kirkollisista pääjuhlista.

Äiti täytti 90 ja vietti näyttävästi juhlia nauttien ystävistä, tuttavista, kylänmiehistä ja sukulaisista sekä monista korteista ja puheluista. Muistelimme Riitan kanssa äidin nuoruutta (mehän nyt hyvin muistammekin 20-luvun tapahtumat, kun olemme 50-luvulla syntyneitä) ja kertoilimme pieniä juttuja äidin elämästä ja lapsuudesta, kuten siitä, kun mummi kertoi kuinka äiti oli lemmikkikanansa perässä kiivennyt tallin parvelle ja olipa juuri lähdössä kanan perässä lentoon, kun mummi sai hameenhelmasta kiinni.

Tai kun hän ensimmäisenä tyttönä Viipurissa veti golfhousut jalkaansa vaikka ukki oli aikansa hanttiin pannutkin, ettei meidän tyttö housuissa kulje. Äiti kun nyt sattui omaamaan varsin itsepäisen luonteen ja sai isänsä pyöritettyä pikkusormensa ympärille niin golfhousutkin hyväksyttiin.

Muistelin myös itse omaa nuoruuttani, kun vietin viikon Joutsenon Opistolla muistellen muutamien nykyisten opiskelijoiden kanssa. Muutamia vanhoja "kuinka-päästä-lukkojen-takaa-ulos"temppujakin kerroin. Taitavat nykyiset opiskelijat vaan olla paljon kiltimpiä kuin me silloin 70-luvulla.


joutsenon opistolainen vuosimallia 1973-76. Se oli ehdottomasti mielenkiintoisin opiskelujaksoni ja tapasin ihmisiä, joiden kanssa yhteys on säilynyt näihin päiviin saakka. Meillä oli sellainen Viisikko-porukka, joista melkein kaikki ovat jollain tavalla yhteydessä toisiinsa. Teimme "salaisia" mökkireissuja ja pelkäsimme karhuja tai välillä ongimme suolakaloja. Välillä lupasivat pojat kautta lupus lupuksen lahjoittaa meille pässin pökkimiä.

Meidän vuosikurssiltamme on ainakin yksi yltänyt kirjailija-taiteilijaksi saakka ja maistereita taitaa olla pari kappaletta ja yksityisyrittäjäkin löytyi. Olisi mukava löytää muutamia opiskelijoita, mutta kun naiset menettävät useimmiten sukunimensä mentyään naimisiin.

Suomen talvi muuttui ihanaksi vihreäksi kevääksi, kun lentokone laskeutui Duesseldorf-Weezen kentälle. Voikukat keltasivat tienvieret ja pihamaalla loistivat tulppaanit kilpaa kirsikkapuiden kanssa.
On ihana käydä Suomessa kotona ja on ihanan palata Saksaan - kotiin.

Kiitos kaikille, jotka teitte äidin syntymäpäivistä niin ikimuistoisen päivän!

1 kommentti:

*Polaris* kirjoitti...

Viime yönä tuli Tukholmaan myös talvi.
Katso minun samakasa blogi.
Ota pois tuo sanavahvistus!!