maanantai 22. heinäkuuta 2013

"SAUNA" - ohne Sauna

Meine liebe Freunde, endlich haben wir auch Sommer, eigentlich schon 2 Wochen sind die Temperaturen über + 30 Grad Celcius. Es fehlen nur die Steine in meinem Zimmer und ich könnte einen Aufguss starten!  Ich kann nur sagen; ICH GENIESSE DIESE HITZE! Zu Leidwesen meines Mannes: alles was über +20 Grad ist, ist schon zu viel für Ihm!!! Oder so...

Rakkaat ystävät, helle on vihdoinkin saavuttanut myös Saksanmaan. 2 viikkoa on mittari näytellyt +30 astetta ja ylikin. Työhuoneesta puuttuvat vain kivet ja voisin heitellä rauhassa makoisat löylyt. Ovathan suomalaiset tehneet saunojaan hullumpiinkin paikkoihin. Minä nautin tästä helteestä. Miesparka hikoilee pelkästä istumisestä. Kaikki mikä menee yli +20 asteen on hänelle HELLETTÄ!

Ich musste meine Nähmaschine in die Küche bringen, sonst hätte ich nichts mehr nähen können. Oben unter dem schrägen Dach ist heiss wie in der Hölle (auch wenn ich noch nie dort war und hoffentlich nie dort hin komme)


Minun piti siirtää ompelukone ruokasaliin, kun muuten ei ompelusta olisi tullut mitään. Hiki valui selkää pitkin yläkerran vinokaton alla ja huone oli kuuma kuin helvetti, vaikka siellä en ole vielä ollutkaan enkä toivottavasti koskaan sinne joudu.

Ich habe ein paar Kleinigkeiten genäht: einen Rock aus alten Vorhängen (der Stoff sieht aus wie Marimekko, ist aber eine Fälschung) Der Untere Teil des Rocks ist aus echtem Marimekko. Ich haben den Stoff von der Schwester meiner Schwiegertochter bekommen.

Iida tuli yhtenä päivänä meille ja söi spaghettia ja sai ketchupin vasta tehdylle hameelleen. Pesin sen äkkiä, mutta se ei ehtinyt kuivumaan ennen kuin meidän piti ajaa kotiin, joten ompelin hänelle vanhoista verhoista uuden hameen. Se oli jonkinlainen Marimekon väärennys. Verhokangas, jonka olin saanut miniäni sisarelta. Ajattelin, ettei se niin hirvittävä rike ole, jos siitä hurautan hamosen, kun alaosan Tein oikeasta Marimekon kankaasta.

Hier das Bild:
Echtes Marimekko und Fasches Marimekko zusammen. Nicht so schlimm, oder?

Und ich habe auch ein Paar Kissen Bestellungen bekommen: Das habe ich Heute abgegeben:
Tilaustyönä tehty lammas. Lisätilauksia sain heti, kun tämän annoin pois. Tiedossa on siis vielä hikisiä hetkiä, mutta lampaita on hauska väsätä.

Lisäksi ystävällisenä tietona lisättäköön, että joudun enää käymään 3. kuukauden välein tarkastuksessa ja sain lentoluvan: tilasin heti Lennon Helsinkiin ja tulen syyskuun 28. päivä viikoksi Suomeen äidin luokse. Olen siis oikeasti miltei terve, tai omasta mielestäni olen ollut terve jo maksansiirrosta lähtien. Muutamia pieniä rajoituksia elämässä on, mutta niiden kanssa selviää. Lääkitys on koko loppu elämäksi, muuten elimistöni ei suostuisi pitämään uutta maksaa sisällään. Senkin kanssa pystyy elämään, kun muistaa ottaa lääkkeet 12 tunnin välein. Aurinkoa on vältettävä ihosyöpäriskin takia enkä saa syödä jäätelöä ihanista italialaisista jäätelöbaareista bakteerivaaran takia, mutta onhan noita  pakastealtaiden jäätelöitä suurimpaan jäätelönälkään.

Ich brauche nur jeder 3. Monate zum Krankenhaus und ich darf wieder fliegen. Sofort als ich aus dem Krankenhaus nach Hause kam, habe ich einen Flug nach Finnland gebucht. Ich habe meinem Mutter seit Oktober 2012 nicht mehr gesehen. Ich fühle mich wieder Gesund, eigentlich seit dem Transplantation aber einige kleine Änderungen habe ich noch in meinem Leben: keine Sonne, kein Eis (ausser Tiefkühleis), keine Krustentiere (oh, meine Lieblings Austern..) aber damit kann ich leben, wenn ich jetzt leben kann.

Ich habe in meinem Auto ein Sticker:
"Don´t take your organs to heaven
heaven knows we Need them here."

und das möchte ich euch alle weitergeben. Bitte denkt euch an alle die Menschen, die neue Niere, Hertz, Leber oder andere Organe brauchen. Wir sterben alle irgendwann, müssen wir unbedingt unsere Organe mitnehmen???

2 kommenttia:

Keijo kirjoitti...

Hyvä kun olet parantunut niin jotta jopa lentokoneeseen saat nousta.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiva lukea, että vointisi on noin hyvä! Mahtavaa, että pääset lentäen Suomeen! Ehtisimmeköhän tavata? Ehkäpä emme, kun sentään olet menossa äitisi luo - se on tärkeämpää.