maanantai 16. joulukuuta 2013

Joululahjoiksi Patalappuja / Potholders / Topflappen

Olen yrittänyt olla ostamatta joululahjoja. Sitä vastoin ompelen kaikenlaista pientä joululahjoiksi. Nyt innostuin tekemään patalappuja, kun appivanhempani saivat uuden keittiön uuteen asuntoonsa ja uuteen keittiöön täytyy saada myös puhtaat, hienot patalaput a la Eero Aarnio ja Marimekko. Suomalaista designia.

Olen ommellut myös pieniä pussukoita ja vähän isompiakin pussukoita. Niille löytyy aina käyttöä.

Ich hoffe, dass die Empfänger dieser Topflappen genau so glücklich sein werden als ich beim nähen war. Der Stoff ist Finnische Design-Stoff von Eero Aarnio. Man muss nicht alles kaufen. Selbstgemachte Geschenke bringen auch freude - hoffe ich.


Pieniä pussukoita ei taida koskaan olla liikaa. Ei ainakaan minulla. Säilytän käsilaukussani kaikenlaista pikkuroimaa ja jos ne kaikki lojuisivat käsilaukun pohjalla en koskaan löytäisi huulipunaa, kynsilakkaa, kynsiviilaa, en ruuveja, en nauloja enkä sitä kuuluisaa nostolavaa. Guido sanoo aina,e ttä minun pitää etsiä avaintani nostolavan alta. Laukkuni on aina niin täynnä "turhaa" tavaraa - hänen mielestään. Mutta auta armias, jos ei käsilaukustani löydykään käsirasvaa tai kynsisaksia silloin, kun hän niitä tarvitsisi niin kyllähän siinä sitten ihmetellään, että miksen kuljeta niitä tärkeitä tavaroita mukanani.

Kleine Taschen brauchen die Frauen immer. Ich habe nie genug kleine Taschen. Sonst würde mein ganzer Kramskrams - Nagelfeile, Lippenstift, Nagelschere etc. - überall herum fliegen.

Gestern hat Frieda die "Julböcke" entdeckt.

Frieda löysi itselleen uuden paikan joulupukin alta.Odotamme jännityksellä kuinka kauan kuusemme kestää pystyssä ja säilyvätkö lasipallot edes yhtä yötä ehjänä. Frieda ei ole ennen nähnyt joulukuusta eikä yleensäkään mitään puuta sisätiloissa. Viime jouluna meillä ei ollut kuusta, kun olin kotona vain muutaman päivän kuntoutuksesta. Guido ei halunnut laittaa itselleen joulua.

Tänä vuonna otamme sitten kaksinverroin kaiken takaisin. 24.12 vietämme jouluaaton meillä ainakin osan lastenlasten kanssa. 25.12 menemme kaikki appivanhempieni luokse syömään ja tapanina olemme meillä koko konkkaronkan kanssa. Rakastan joulua, kun kaikki ovat yhdessä koolla.

Ei kommentteja: