lauantai 28. joulukuuta 2013

Eino Leinoa ja Runojen Maailmaa

Olen lukenut blogeja ja kuunnellut Eino Leinoa netin kautta. Mikä onni, että tämä maailma menee eteenpäin. Sähköisestä viestinnästä on vain löydettävä itselleen se sopiva muoto ja käytettävä hyväksi kanavia, jotka antavat uutta tietoa, tuovat musiikkia ympärille ja suovat aivoille tilaa toimia. Ei kaikki mikä netistä tulee ole mieltä lamaannuttavaa. Olen löytänyt tänään niin paljon mielenkiintoista luettavaa ja kuunneltavaa, että on aivan pakko jakaa sitä muillekin.

http://marjaleenankirjahylly.blogspot.fi/

löysin tuota sivulta kirja-arvosteluja ja uusia runoja vanhoilta tekijöiltä ja uusia ideoita lukuharrastukseeni. En ole viime aikoina pullanpaiston ja piirakoiden keskeltä ehtinyt avata edes kirjoja.
 Muutama  kirjanen on odottanut jo viime joulusta lukemista ja nyt olen valmis tarttumaan niihin. Tällä hetkellä kesken on vielä todella mielenkiintoinen kirja, joka kertoo Senecan (oli roomalainen valtiomies, konsuli, kirjailija ja stoalainen filosofi. Seneca oli keisari Neron opettaja ja neuvonantaja mutta joutui lopulta tekemään itsemurhan tämän painostuksesta) elämästä hänen kirjeittensä välityksellä. Kirjeet löytyvät erään talon kellarista (mielikuvituksen tuotetta) ja kirjan tapahtumat ovat tämän päivän Roomasta, jossa kaivauksia tehdään kaikkialla ja aina löytyy kaikenlaista "tavaraa" roomalaisten jäljiltä, kuten nämä Senecan kirjeet.
Kirjan on kirjoittanut: Luciano de Crescenzo ja sen nimi on: "Die Zeit und das Glück".  Kirjan alkuperäinen nimi on: "Il Tempo e la Felicitá", mutta koska italian taitoni ei vielä riitä tämän kirjan lukemiseen alkuperäiskielellä, luen sitä saksaksi. Sain kirjan lahjaksi ja se on todella hauska ja mielenkiintoinen.

En ole siis kutonut enkä pahemmin ommellutkaan. Olen nauttinut rauhallisista päivistä ja rentoutunut kakku- ja keksilautasten äärellä. Siksihän jouluna leivotaan, että saisi sitten myös syödä niitä leipomistuotteita. Kilojakin on tainnut tulla lisää, mutta se on ihan hyvä vaan. Eivät enää roiku vaatteet päällä.



Toivottelen kaikille oikein mukavia ja rentouttavia lukupäiviä. Olen varma, että monet ovat saaneet kirjoja lahjaksi ja nyt on oikea aika uppoutua niihin.

Myös Frieda viettää muutaman hiljaisen päivän jouluhulinan jälkeen. 24.12 ja 26.12 olivat lapset täällä ja varsinkin neljän pienen mukelon läpsytykset, kiljahdukset ja riemuhuudot saivat Friedankin pakenemaan sohvan alle. Naapurimme lupasi ruokkia Friedaa, kun olemme uuden vuoden Hollannissa suomalaisen tyttökaverini perheen luona. Kummityttöni, Maija täytti toukokuussa 15 ja vien hänelle ja siskolleen joululahjat. Jo monena vuotena olemme viettäneet uuden vuoden yhdessä eikä perinteestä voi poiketa nytkään. Tulee olemaan ratkiriemukas uusi vuosi - ihan ilman alkoholia.

Hyvää Uutta Vuotta!

Ei kommentteja: