tiistai 19. toukokuuta 2015

Puutarhasta Kangaspakkojen äärelle

Keväällä kädet syyhyävät ja kihisevät mehiläisten tapaan touhuamaan, keräämään ja rakentamaan. Aurinko pakottaa lähtemään työvajaan kaivamaan kuokat ja lapiot esille. Silloin ei voi jäädä kankaiden keskelle kattohuoneeseen. On pakko antaa periksi ja ostaa puutarhalta kaikki ne kukkapussit ja sipulit, joita talven aikana on kirjoittanut puutarhavihkoon. Puutarha saa uuden ilmeen. Tänä vuonna istutin vanhat, kellarissa idänneet perunat ja ihme ja kumma: pihan kukkaruukuissa ja pienessä "pellossani" puskevat perunan vihreät maasta ylös ja sellerit ovat tosi isoja. Kesäkuun alussa saamme ensimmäisen sadon perunat. Ensimmäiset itse istuttamani. Tämä johtuu siitä, että liityin viime kesänä Imatralla Marttoihin ja nyt seuraan Martta-lehden ohjeita ja olen innostunut marttailemaan vähän kaikilla aloilla. Suunnittelen jopa oman Martta-osaston perustamista tänne Kölniin. Kuulemma Brüsselissä on joskus sellainen ollutkin.

Viikonloppuna oli Nürnburgringillä 24-tunnin ajot. Mieheni boikotoi niitä, kun radalle on asetettu 250km/tunnissa nopeusrajoitus. Se on samaa, jos Formula 1 kisoissa saisi suoralla ajaa vain 150 km/tunnissa. Minulle se on ihan yksi ja hailea, mutta moottoriurheilumiehelleni se merkitsi sitä, että hän pysyi kotona ja katsoi kisat telkkarista. Se taas tarkoitti sitä, että koska olin jo istuttanut kaiken puutarhaani enkä voinut oleskella olohuoneessa enkä keskustella hänen kanssaan, siirryin yläkertaan ja ompelin.

Ompelin laukkuja ja lapsenlapsilleni mekkoja:

Tämä on muovipussin kaavalla tehty kauppakassi. Ohjeen löysin Miriam Dornemann`in tekemästä kirjasta: Meine Tasche Mein Design. Eli tama ei ole minun oma keksintö. On tosi helppo tehdä ja hauska, pieni muovipussin vastine.

 
Sain tämän Ikean kesäkankaan lahjaksi ja nyt ompelin kankaanantajalle syntymäpäivälahjaksi kesäkassin:
 
 
etupuoli. sisällä ovat ne standardikassiini kuuluvat tarvikkeet eli tasku ja avaimenpidike.

Tämän mekon tein Iidalle ja ohje on Burdan lastenvaatekaavoista:

 
samoilla kaavoilla olen tehnyt aikaisemmin keväällä Julialle keijumekon:
 
 
Nyt paistaa aurinko ja puutarha kutsuu!

4 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Hei teilläkö kohta jo syödään perunoita kun meillä vasta mietitään niiden istuttamista:)
Kauniita ompeluksia olet tehnyt. Varsinkin Ikea-kankaasta tehty kassi miellytti kovasti silmääni:)

Serentis kirjoitti...

Ihania laukkuja. Mistä löydät nuin kauniita kankaita? Nykyisin tuntuu, että kangaskaupoissa ei ole mitään kivoja. Netissä ehkä paremmin.

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

Hei Irma, kyllä meidän perunat jo aika isoja ovat. Kävin tänään katsomassa ja ne kasvavat eilisen sateen ja tämänpäivän auringon jälkeen kohinalla. Kuten kaikki muukin.

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

Serentis, kankaita löytyy ihmisiltä, jotka lahjoittavat vanhoja pöytäliinojaan, lakanoita tai verhoja, joista sitten ompelen kasseja.