tiistai 7. joulukuuta 2010

LINNANJUHLAT on juhlittu - kotona olohuoneessa - eikä ole edes krapulaa!

Olipa ihana katsoa monen vuoden (17 tarkalleen sanottuna) jälkeen telkkarista Internetin välityksellä linnanjuhlat. Syöksyin töistä tullessani makuuhuoneeseen, pukeuduin mahdollisimman mukavaan oloasuun, tein keittiössä itselleni herkkulautasen; suklaatuulihattuja ja omenoita, kupillinen teetä ja suomalaisia karkkeja viimeisistä varastoista etsittynä ja asetuin ensin yläkertaan tietokoneeni eteen, mutta jossain vaiheessa Guido kävi ilmoittamassa katsovansa samoja juhlia alakerrassa olohuoneessa omasta läppäristään. Kannoin syötävät ja juotavat siis olohuoneeseen, kasasin tyynyt lattialle ja istahdin Friedhelm sylissä nauttimaan juhlallisuuksista. Oikein huokasin pitkään, kun niin nautin Suomen itsenäisyysjuhlista, kuin olisin itse ollut paikalla. Tosin joku juhlijoista sanoi, että odottaa pääsevänsä kotiin katsomaan kaiken nauhalta...Sitä nauttii uudelleen hienoista juhlista.

Guido sanoi, että hänestä on tullut melkein suomalainen, kun hän vapaaehtoisesti katsoo 1800 ihmisen kättelevän presidenttiparia. Sitä eivät saksalaiset eivätkä ketkään muutkaan maailman ihmiset jaksa käsittää. Mitä näkemistä siinä on, että tuntemattomia ihmisiä soluu kuvaruudussa ja sitten katsotaan, kun nämä tuntemattomat tanssivat tai juovat kahvia....kuulostaa aika omituiselta - suomalaiselta. Ja silti hänkin innostui tuijottamaan täysin tuntemattomia ihmisiä, joiden henkilöllisyyttä yritin muistini mukaan selittää. Suurin osa suomalaisista poliitikoista on minulle jo tuntemattomia, mutta tanssija-koreografi Uotisen tunnistin. (Guido sanoi, että hän on suomalainen versio Karl Lagerfeldistä eikä ehkä kovin kaukana arviostaan olekaan.)

Riitta Uosukainen Topinsa kanssa tunnistin. Setääni, Eero Aarniota en nähnyt, vaikka hän on jo kaksi kertaa juhlissa ollutkin ja sai tänä vuonna Pro Finlandia mitallin. Ehkä hän ei kiireiltään ehtinyt juhliin. Guido odottelee ensi vuodeksi meillekin kutsua. Lohdutin, ettei tarvitse pelätä - emme ehkä ole kutsuvieraslistalla.

Kävin tänä aamuna taas kuvaamassa luontoa. Tässä tämänpäivän satoa ympäristöstämme:






Ei kommentteja: