keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Bundesgartenschau 2011 in Koblenz eli Puutarhanäyttely 2011 Koblenzissa

Meidän PITI ajaa laivalla Kölnistä Koblenziin, nousta vaijereiden varassa roikkuvissa gondoleissa ylös entisen puolustuslinnan alueelle ja kävellä tuntikausia ihanassa auringonpaisteessa kukkanäyttelyä ihailemassa. Miten kävi? lähdimme junalla Kölniin ja seisoimme Reinin varrella etsimässä laivaamme.Muutamia amerikkalaisia turisteja (lauma kovaäänisiä nuoria) oli kokoontunut samaan paikkaan. Heidän oppaana olleelta naiselta saimme tietää, ettei mitään laivaa aja Koblenziin vaan meidän on mentävä bussilla Heumarktin kulmalta. Siispä sinne reipasta vauhtia. Paikalle ilmestyi Lontoon punainen kaksikerrosbussi. Sanoin jo Sirkka-Liisalle ja Uschille (naapurini alakerrasta), ettei tuo ainakaan ole meidän bussi. Eihän tuolla kestä ajaa metriäkään autobahnilla.

Bussista nousi reipas "nuori" mies, joka huuteli: Onko Koblenziin menijöitä?  Körryyttelimme siis kaksikerroksisella bussilla autobahnilla, katto ropisi ja rapisi ja uhkasi välillä nousta vauhdin mukana lentoon, mutta perille pääsimme ilman vahinkoja. Kiertelimme Bonnin jälkeen Reinin rantaa pitkin ja perillä Koblenzissa olimme puoli kahdeltatoista. 2 tuntia siinä Lontoon bussilla hurahti130 kilometrin matka, mutta ei meillä mitään kiirettä ollut. Laivamatka olisi ollut siinä helteessä mukavampi, mutta laivat kulkivat vain viikonloppuisin. Sitä ei oltu mainuttu esitteessä!

Meillä oli tuuria, sillä pääsimme heti "vaijeripallukoilla" eli gondoleilla alas ja tunnin laivakierrokselle Lahnin, Reinin ja Moselin risteilylle. Aurinko helotti täysin pilvettömältä taivaalta. Laivamatka kuului 46 euron hintaan. Kuten pääsylippu puutarhanäyttelyyn, bussimatka edestakaisin Köln-Koblenz sekä gondooliajelu, josta eivät kaikki saaneet nauttia, kun heti meidän poistuttua gondolista tekninen vika keskeytti niiden kulun....



Ehrenbreitstein Koblenzin yläpuolella.Ensimmäiset maininnat puolustuslinnasta ovat jo vuodelta 1000. Linnoitus on kuulunut milloin piispalle, milloin vaaliruhtinaille ja 30-vuotisen sodan jälkeen linna raunioitua ja rakennettiin uudelleen kunnes ranskalaiset valloittavat räjäyttivät sen ja taas se rakennettiin uudelleen. Nyt se on kuulunut vuodesta 2002 lähtien Unescon suojelukohteisiin.Linnoituksen alueelle on rakennettu BUGA-2011 eli Bundesgartenschau - Puutarhanäyttely, joka on avoinna lokakuuhun saakka. Näyttelyssä olivat juuri nyt valtavat tulppaanipenkit ja sisähalleissa aivan uskomattomat orkidea- ja atsalea asetelmat.




Näitä riitti kaikissa mahdollisissa väreissä. Myös kaksivärisinä samassa pensaassa.Mikseivät minun atsaleani kasva samanlaisiksi? Mahtaako syy olla mullassa vai istuttajassa?

 Nämä ovat ehkä omituisimmat orkideat joita olen elämässäni nähnyt. Muistuttivat eläintä.

 3 joen laivamatkalta napsittuja nähtävyyksiä. Reinin ja Moselin rannat ovat täynnä linnoja tai linnojen raunioita.

Keisari Wilhelm 1. ratsastajapatsas, joka rakennettiin 1897 ns. kolmen maan kulmaan. Kohdassa yhdistyy Rein ja Moseljoet.

Vaiherikkaan päivän jälkeen palasimme Reinin vastakkaista puolta takaisin kotiin, Lontoon punaisella bussilla katto ropisten ja rapisten. Kotona olimme 20.30, takana 12 tunnin reissu, josta selvittiin muutamalla rakkulalla jaloissa ja auringon polttamilla punaisilla olkapäillä.

3 kommenttia:

Milena kirjoitti...

Ihania kuvia värikkäästä kukkaloistosta! Kevtä saisi vihdoinkin saapua Suomeenkin!!

Keijo kirjoitti...

Mahtavia kukkayhdistelmiä ja kyllä se kevät nyt on saapunut Suomeen kun lämpöä on niin jotta nurmikkokin alkaa kohisten kasvaa.

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

Kyllä se kevät tulee sinnekin, kun hartaasti odottaa. Tänään on 21,5 astetta ja meillä on sääkartan mukaan Espanjaa lämpimämpää.Tule tänne kesäksi!