lauantai 16. huhtikuuta 2011

Rättikaupassa

Saksalaiset rättikaupat ovat ihan toisenlaiset kuin suomalaiset vastaavat. Rättejä löytyy joka menoon ja kokoon, vaan ei löytynyt meille sopivaa. Sirkka-Liisa sovitti ja kokeili, hypisteli ja mietiskeli, otti tangosta, pani takaisin ja totesi, ettei sovi meikäläiselle: liian tyttömäisiä. Se on nyt muotia; paljon pitsiä, röyhelöä ja ruusunkia joka vaateparressa. Sellainen Vintage meininki.  Siinä se aamupäivä kului ostoksilla ja jäätelöllä.

Kotiinviemiset on hankittu vaikka tiukkaa teki sekin, kun poliisiauton ja Gormittien välillä ei oikein tullut tasapainoa. Minä olin Gormitteja vastaan ja Sirkka-Liisa epäili autojen suosiota, joten oli ostettava molemmat. Lastenlapset saavat sopivat lahjat. Parasta oli, kun me kaksi asiantuntijaa siirryimme tietokoneosastolle. Josen toivomus oli Star Wars 3 peli. Sirkka-Liisa sanoi haluavansa DVD:n ja myyjä väitti kivenkovaa ettei sellaista Saksasta löydy. Siinä sitten soiteltiin Suomeen ja tekstailtiin ja lopulta saatiin vastaus, että kyse olikin WII-Pelistä!!! Se käydään hakemassa maanantaina. Tilattiin samalla yksi CD levy ( Imelda Meyn vuodelta 2009). Jos haluatte kuulla todella hyvää musiikkia, hankkikaa Jeff Beckin ja Imelda Meyn yhteinen levy. Erittäin hyvää rokkia, soulia ja muuta vastaavaa.

 Hedelmäjäätelö mansikoilla, omenilla, kiwi-hedelmillä ja banaanilla höystettyä.

Guido pelasti meidät perikadolta, sillä Visa ei kelpaa kaikkialla Saksan kaupoissa. Rahat alkoivat jo loppua.

Vierailimme myös roomalaiskatolisten nunnien ylläpitämässä lastenkylässä eli Bethanien Kinderodorfissa syntymäpäiväjuhlilla. Bethanien Kinderdorf on perustettu 2. maailmansodan jälkeen ja sitä ylläpitävät Dominikaaniset nunnat. Jokaisessa talossa on oma "äiti", joka huolehtii 8-10 lapsesta. Osa lapsista tulee jo vauvana koteihin, osa on vain lyhyen aikaa ja osa viettää koko elämänsä perheen parissa tuoden myöhemmin omat lapsensakin "äitinsä" luokse kylään. Kirkon ja talot on suunnitellut saksalainen arkkitehti professori Gottfried Böhm. http://www.bethanien-kinderdoerfer.de/bergisch_home.htm




Illalla mentiin viettämään Tintin ja Guidon 18. hääpäivää italialaiseen ravintolaan eli Adan ja Enzon luokse. Alkupalana nautitiin grillattua parsaa voikastikkeella ja päällä parmesanjuustopaloja sekä ohuita viipaleita keitettyä kinkkua. Guido otti Puhvelin juustoa  serano kinkulla. Pääruokana oli lammasta vihannesten kera ja me naisväki otimme Adan tekemiä pienen pieniä lihapalleroita pastan kera ja juomaksi oli prosecco-Aperol sekä valkoviini. Erinomaista.

Hääsopimus on juuri allekirjoitettu seuraavaksi vuodeksi, todistajana Sirkka-Liisa. Meillä on tapana, että joka vuosi hääpäivänä lupaamme jatkaa sopimusta aina vuodella eteenpäin. Niin ei tunnut mitenkään kamalalta olla naimisissa loppuikää yhden ja saman ihmisen kanssa, puolin ja toisin.



Huomiseksi olemme suunnitelleet matkaa yäk yäk Düsseldorfiin. (Düsseldorf ja Köln ovat samaa kuin Suomi-Ruotsi maaottelu). Menemme katsomaan kuuluisia satamataloja.Niistä enemmän huomenna.

Katselimme tässä myynnissä olevia asuntoja ja taloja sekä meidän suunnalta täältä Kürtenistä että Düsseldorfista. Miksi suomalaiset eivät osta Saksasta asuntoa, vaan jostain täpötäydeltä aurinkorannikolta Espanjasta. Täällä olemme keskellä Euroopan kulttuuria ja lähellä monia upeita nähtävyyksiä. Hinnat ovat huomattavasti halvemmat kuin Suomessa. Esimerkiksi 100 neliön asunto, 4 huonetta, maksaa 164tuhatta euroa. Asunnot olivat upeita ja hyvällä paikalla.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hei ja voi miten ihania kuvia. Täällä istun maisemakonttorissa ja taon konetta ihan kuin ulkona ei olisi ollenkaan kevät. No ei tässä kauaa tarvitse kestää, torstaina suuntaamme Lopelle mämminsyöntiin. Terveisiä vaan kovasti. t vaalikohmeloinen Hippe