maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kristus nousi kuolleista - totisesti nousi!



BURG ALTENA, 58762 Altena

+ 28 astetta, aurinko helotti siniseltä taivaalta ja me päätti lähteä pääsiäissunnuntai ajelulle noin 58 kilometrin päässä Bechenistä sijaitsevaan Altenan linnaan, jonka ovat rakentaneet Adolf ja Everhard von Berg vuonna 1100-1200 eli samat veljekset, jotka ovat aikoinaan 1200 luvulla rakentaneet myös meidän lähellä olevan Altenbergin tuomiokirkon. Veljekset saivat keisari Heinrich viidenneltä maata lahjoituksena uskollisesta palveluksestaan ja rakensivat sinne linnan, jota he kutsuivat Wulferhagen, nimi muutettiin myöhemmin Altenaksi.

Linna on kokenut monenlaisia vaiheita ja se paloi v. 1455 ja rakennettiin jotenkin uudelleen. 1700-luvulla se myytiin kaupungille köyhäintaloksi. Se rapistui ja vaikka 1834 tehtiinkin suuret suunnitelmat linnan korjauttamiseksi, toteutuksesta ei tullut mitään, sillä kaupungilta loppuivat rahat. Vuodesta 1856 vuoteen 1906 linna tomi sairaalana. 1912 linnassa toimi maailman ensimmäinen retkeilymaja. 1943 Altenan kaupunki sai linnan omistukseensa ja se avattiin turisteille museolinnaksi. Linnassa pidetään vuosittain rock-konsertti, jossa alueen nuoret rockmuusikot esiintyvät.

Linnan sisääntulo. Linna sijaitsee korkealla kapungin laella. Maisemat ovat upeat jokaiseen suuntaan. Altenassa on ollut aikaisemmin metalliteollisuutta ja paikalliset talot / huvilat ovat myös senmukaisia.Rahalla on saatu todella upeita taloja rakennettua.

 yksityishuviloita matkalla Altenan linnaan.Tällaisessa pikkutalossa ei olisi yhtään hullumpi asua.
 Näköala linnan kupeelta alas Lenne-joelle.

Tänään on vuorossa Königswinterin linna, joka on kunnostettu viimeisten 10 vuoden aikana takaisin alkuperäiseen asuunsa. Siitä myöhemmin huomenna.

1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

Lämmintä näköjään riittää, meillekin saakka on tullut sitä lämpöä 19,5 astetta.
Hieno talo asua mutta kukakohan siivoaisi ja pesisi ikkunat?