sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Floriade 2012

Jos ei oma puutarha riitä niin voi lähteä muiden puutarhoja ihailemaan, tai matkustaa Hollantiin, Venloon, jossa on puolen vuoden ajan esillä kaikkea puutarhoista puutarha-asumiseen eli mökkeilyyn näin eurooppalaisittain. Kerran kymmenessä vuodessa järjestetään Hollannissa maailmannäyttelyä vastaava puutarhanäyttely, jossa on esillä ympäri maailmaa erilaisia puutarhoja. Paikalla oli myös suomalainen kotamökki poronnahkoineen. Juuri sellaisen aiomme hankkia puutarhaamme, kunhan pääsemme joskus muuttamaan Guidon vanhempien luokse.  Tulevassa on hyvä asua. Pää on täynnä suunnitelmia ja tuollaiset puutarhanäyttelyt ruokkivat ideoivaa ihmistä - ja keventävät kukkaroa.

Afganistanin osastolta kassiini jäi ihana villainen huivi ja kaulakoru ja sormus, pohjoiskorean osastolta olisin halunnut ostaa neonvihreän lasten koltun, mutta mekon muovimainen kangas ei oikein houkutellut, varsinkaan, kun mekossa ei ollut yhtään käännettyä saumaa, muovimaista kangasta ei oikein tarvitse kääntää, kun ei se edes rispaannu. ehkä korealaiset äidit pitävät kätevänä muovimaista mekkoa, jota ei tarvitse pestä vaan sen voi heittää heti käytön jälkeen roskiin!


 Keittiön laatikoistakin pursui kasveja!

Eräs taiteilija oli ratkaissut vanhojen huonekalujen ongelman istuttamalla sohvaan kukkia! Ruokapöytää ei tarvitse koskaan korjata ruokailun jälkeen, kun ruuan tähteet katoavat heinien sekaan ja keittiön seinä on täynnä kasveja, joten ei tarvitse edes lähteä ostamaan mausteita. Ulkoseinänkin voi rakentaa kukista.




 ja vanhat tyynyt voi uusiokäyttää kukkapurkkeina.


Eikä ämpäri täynnä kukkia vanhassa lampunkehyksessä ole yhtään hullumpi idea vaikka kesämökille.


Näin voi talonseinänkin päällystää erilaisilla kasveilla tai tehdä muurin naapurin ja oman pihan väliin. Kasvit on istutettu vilttimäiseen kankaasen.


 Kokonainen talonseinä näyttää tosi upealta, kun se on istutettu täyteen kasveja. Tulos on kuin kudottu villapaita!

Ja jos ei ole innostunut kastelemaan kasveja pitkin kesää, voi rakentaa aidan metallikehikosta ja pienistä kivistä ja istuttaa pelkkiä vihreitä kasveja sinne tänne.

tämä on varsinainen pajuntaitajan taideteos; divaani, jossa voi lekotella kasvavien puiden katveessa.


Tämä on jokaisen kutojan unelma; pakata puu peittoon. jopa pitkät oksat olivat saaneet kudotun pinnan.

ja afganistanin osastolla sain myös käteeni hennakuvion.

Ei kommentteja: