keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kaikki muuttuu Eskoseni

Ei tullut juoksua lehtien keskellä. Tietä ei enää ole. On levennetty ajokaista ja kävelypolku on kadonnut jonnekin suunnittelutoimistojen kaavoituksiin.

on niin paljon muutakin kadonnut jonnekin muistojen lokeroihin ja taas uusia teitä ja uusia asuinalueita tullut tilalle niin että eksyin tänään jonnekin ihan vieraaseen paikkaan, jossa en ole vielä koskaan eläessäni käynyt. kuin olisin vieraassa kaupungissa ollut. Mihin Ovat kadonneet tutut leikkipaikat ja uimarannat? Hotelleja keskellä metsää, luksustaloja turisteille ja satoja uusia omakotitaloja niitä tarvitseville. Ei sitä kaupunkia enää ole, jossa lapsuus tuntui tutulta ja turvalliselta. Järkeni sanoo, että muutos on pakollinen ja välttämätön uusien ihmisten elintasolle. Tunne sanoo, että olen kadottanut jotain arvokasta, jotain joka kuului minulle. Ristiriitainen tunne, kun en kuitenkaan enää asu täällä. Tuskinpa olisin sen onnellisempi jos Imatra ei olisi muuttunut. Kukapa tänne olisi jäänyt, kun terästehdas ja paperitehdas kutistuivat eikä uusia työpaikkoja tehty entisten tilalle. Nyt tuovat itäisen naapurimaan turistit toimeentuloa sadoille imatralaisille - kunhan ei vain kääntyisi kehitys liiallisen rahanhimon mukana meitä vastaan. Paikalliset valittavat, että Suomi myydään itään, mutta Kuka myy?? Suomalaiset itse. Jos ei tuo ikuinen rahanhimo olisi vallannut suomalaisia niin tontit voitaisiin myydä hiukan halvemmalla myös suomalaisille. Tilanne on vähän sama kuin suomalaisten hinku saada etelän auringon alta asunto itselleen. Espanjan aurinkorannat ovat betonista ja espanjalaiset valittavat, etteivät paikalliset pääse enää nauttimaan edes pläntistä vapaata luontoa meren rannalla. Rahanhimo se valtasi aikoinaan espanjalaisetkin ja nyt on edessä laskunmaksu. Ei ole luontoa mitä ihailla, ei rantaa, missä ei olisi tuhansia paljasrintaisia turisteja.

Meidän metsäpoluillamme pidetään loistojuhlia loistohuviloissa ja lintujen pesinnän näkee enää Television luonto-ohjelmista.

Ei sitä lapsuudenmaisemaa enää saa takaisin sellaisena kuin se joskus oli, mutta uusille lapsille tulevat uudet lapsuudenmaisemat, jotka taas joskus muuttuvat. Näin se on aina ollut. Muistoissa kaikki säilyy puhtoisena ja ah, niin kauniina.


Ei kommentteja: