sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

jäännöspalakassi extra pitkillä hihnoilla

Mikä on syynä siihen, etten enää ehdi kaikkea sitä mitä tein, kun olin 10 vuotta nuorempi ja kävin töissä ja hoidin kodin siinä sivussa ja ompelin kasseja ja vaatteita ja kudoin ja virkkasin ja kirjoitin kirjeitä ja luin kirjoja? En usko, että tällä asialla on mitään tekemistä vanhenemisen kanssa. Äitini teki yhtä paljon töitä vielä 80-vuotiaana ja kävi auttelemassa "vanhoja ihmisiä".

Olen tyytyväinen, kun sain yhden hameen lyhennetyksi ja toista kavennan sitä mukaa, kun ehdin ja tänään sain pitkästä aikaa yhden kassin ommelluksi. Jäännöspaloista ja extra pitkillä hihnoilla. Tämä oli toivomus kassin tilaajalta. Tein vielä ihan uuden sisätaskun, jonka leikkasin vanhoista vaellushousuista. Vetoketju on paikallaan ja minun piti vain ommella koko hökötys laukkuun kiinni, niin että sain aikaiseksi samalla kaksi taskua. Toisessa on vetoketju ja toinen tasku on avoin.

Kevään tulosta olen nauttinut. Kävellyt peltojen laitoja, haistellut heräävän maan tuoksua, ihmetellyt kuinka puut viheriöivät muutamassa päivässä, ensimmäisen keväisen sateen jälkeen. Kanat tepastelivat pihalla ja hevoset, lampaat ja lehmät laiduntavat jo pihalla. Tuntuu hyvältä nähdä niittykukkien puhkeavan kukkaan, mutta jotenkin hullulta tuntuvat keltaiset voikukat tähän aikaan vuodesta. On vasta kevät! Nyt kuuluu narsissien kukkivan. Tulppaanit tulevat vasta 4 viikon kulutta ja toukokuulla putkahtelevat voikukat kukkaan. Olemme huhtikuussa ja pellon pientareet pursuavat voikukkia. Tuntuu vähän samalta kuin joulupiparit kauppojen hyllyllä syyskuussa. Ne ovat väärään aikaan väärässä paikassa.

Maailmankirjat ovat jollain lailla sekaisin. Katsoin eilen luonto-ohjelmaa, jossa seurattiin suurten myrskyjen, tulvien ja rankkasateiden lisääntymistä. Talvi oli Yhdysvaltojen itärannikolla erityisen rankka ja pitkä tänä vuonna, mutta mitä tapahtui samaan aikaan Lapissa? Tuskin lunta sen verran, että hiihtämään pääsi. Totta kai ilmastossa on tapahtunut muutoksia vuodesta toiseen, mutta asiantuntijoiden mukaan rankkasateet ja myrskyt tulevat lisääntymään, merenpinta nousee ja rannikoilla asuvien on varauduttava yhä useammin tulviin ja tuhoihin.

Mitä meistä, mutta mikä tulee olemaan meidän lastemme ja lastenlastemme kohtalo?

Minun piti esitellä tämä kassini, jonka tein tänään. Jollain tavalla kevään tulosta siirryin ilmaston muutoksiin.

Kassi on iso ja hihna on pitkä. Näin oli toivottu. Kassiin mahtuisi ainakin kolme Friedaa.

Kassin molemmat puolet ovat erilaiset ja kaikista mahdollisista "jäte"-kankaista yhteen koottu.

Sisätarku, jossa vetuketju on leikattu vanhoista urheilu/vaellushousuista. Ompelin sen kiinni vuorikankaaseen niin, että taskusta muodostuu kaksi erillistä taskua, toinen ilman vetuketjua ja toinen vetoketjulla.
 
 
 
Päiväkävelyllä perjantaina. Omituisia kanoja tepasteli erään talon pihamaalla. Tienvarressa oli varoituskolmio kanojen kuvalla.  Ja voikukat kukkivat ruohikossa.



Ei kommentteja: