torstai 20. maaliskuuta 2014

Kevät!

seuraan imatralaisten ryhmää Facebook`issa ja katselen kuvia kasvavista lumikinoksista Imatran kosken partaalla, ihmisistä, jotka taistelevat tiensä lumimyrskyssä ja raivaavat pihatietä päästäkseen ulko-ovesta ulos. Meillä on samaan aikaan +20 astetta, ihanainen auringonpaiste ja pihalla kukkivat Mangoliapuut. Kevät on niin erilainen eri puolilla Eurooppaa. Riittää, kun lähtee Imatralta Rovaniemelle ja kokee kevään ja talven yhtä aikaa. Muistan, kun Rovaniemellä asuessani talvi saattoi yllättää jopa kesäkuussa. Olen ajanut kerran Rovaniemeltä Kuopioon juhannuksena ja joutunut lumisateen keskelle puolessa välissä matkaa. Erään juhannuksen vietin vuoden ikäisen Mikaelin kanssa Sevettijärvellä ja pojalla oli talvihaalari päällä!!

tänään oli meillä aurinkoinen ja lämmin keväinen päivä. Viikko sitten oli yhtä lämmintä ja sitten yllätti se "oikea kevät" eli viileää ja sateista. Kölnin seudulla kevät on ollut aina melko vaihteleva, mutta säännöllisesti vaihteleva. Maaliskuu on yleensä todella kaunis, Huhtikuu on erittäin epävakainen ja siksi täällä sanotaankin aina:"sää on kuin huhtikuussa", vaikka oltaisiin syyskuussa!
Toukokuu saattaa olla erittäin lämmin ja sitten tuleekin kesäkuu, joka on yksi iso pettymys!!

puut eivät ole vielä vihreitä, mutta narsissit kukkivat ja pensaat viheriöivät. Tämä yksinäinen omenapuu on niin vanha, että kestää vielä monta kuukautta ennen kuin oksat saavat vihreän suojan ja kukat puhkeavat kukkaan.

voikukat kukkivat jo niityllä. Viikko sitten löysin ensimmäisen leskenlehden talomme vierestä. Siinä se hehkutti keltaista loistoaan yhdessä narsissin kanssa. Leskenlehti on minulle täälläkin se ensimmäinen kevään merkki, vaikka se ei olekaan ensimmäinen kukka, joka puhkeaa kukkaan.

varsin merkillisennäköisiä kanoja (?) taaperteli voikukkapellossa talon reunustalla. Kanat olivat ihan vapaana ja tepastelivat edestakaisin kuin ruhtinatarpariskunta alamaistensa edessä. Tosin vähän eksyksissä oloisina, kun alamaiset olivat kuin muutama kananen talon toisella laidalla...

Kevättä on siis ilmassa, vaikka huomenna taas viilenee, mutta tällaista tämä kesään siirtyminen aina on. Ei ole mitään selvää kevät/kesä-leikkausta, vaikka tänään onkin kevätpäiväntasaus.

1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

Hei, on teillä kevät pitkällä.
Kiitos nimipäivätoivotuksesta. Olen hieman hidas ja myöhässä. eikö ole niin jotta parempi myöhään kuin ei ollenkaan.