lauantai 1. maaliskuuta 2014

ihan helppo leikkihuone lapsenlapsille/Spielzimmer für Enkelkinder ganz einfach und günstig

Vähän vanhaa ja vähän kerättyä. Budjetti oli miltei nollassa, kun suunnittelin leikkihuonetta lastenlapsille. Ensin oli Iida ja huoneessa vain suuri nukkekoti, joka vieläkin odottaa lopullista valmistumistaan. Sitten tuli Miia ja Iida ja leikkitilaa suurennettiin. Iida halusi leikkikaupan ja pienen keittiön. Ensin oli pelkkä pöytä ja seinällä lokerikko, johon muutamat tärkeimmät myyntitavarat mahtuivat. Lokerikon löysin 5 eurolla kirpputorilta. En olisi enää sillä hinnalla saanut itse ommeltua näin kaunista seinävaatetta:

Myyntipöydäksi otin tuolin, joka kuuluu meksikolaisen puusepänverstaan tekemään pöytä-laatikko-systeemiin, jonka ostin joskus vuosia sitten tosi halvalla (40 euroa) Kölnin huonekalumessuilta.Ja pienen korituolin löysin roskista. Tarkoittaa sitä, että meillä Saksassa on ns. "kulmikkaiden-vaikeiden-isojen-hankaloiden-roskien" päivä, jolloin riippuen kaupungista/kunnasta voi soittaa kunnan jätehuoltoon ja ilmoittaa, että tarvitsee auton, joka hakee poisheitettäväksi tarkoitetut huonekalut tai muut epämääräiset tavarat tienposkesta. Toisissa kaupungeissa tämä palvelu on automaattista eli tapahtuu muutaman kerran vuodessa. Löysin siis tyttäreni talon vierestä kadun varteen jätetyn tuolin ja nappasin sen mukaani.


Pieni kassakone on ostettu 10 eurolla kirpputorilta ja takana näkyvästä Ikean tuolista maksoin 20 euroa.

Tämä hylly oli alun perin pystyasennossa. Sain sen tyttäreltäni, kun he muuttavat uuteen asuntoon ja hyllylle ei ollut enää paikkaa. Kaadoin sen lattialle, laitoin alle parit puulaatikot nostamaan hyllyä vähän korkeammalle ja tässä on nyt uusi "kauppaleikki" lapsille. Olen saanut tyhjiä saippuakoteloita, meikkirasioita ja kaikkea pientä purnukkaa sekä tuttaviltani että omasta meikkipussistani. Pesen tyhjentyneet purnukat pesukoneessa ja  laitan lasten kauppaleikkiin. Lisäksi kirjatkin mahtuivat hyllyyn. Ikean euron maksavat muovirasiat ovat myös käteviä säilytykseen.
Tähän mennessä olen käyttänyt leikkihuoneen sisustukseen noin 30 euroa.

Olin kauan etsinyt kirppareilta hyvää silityslautaa lapsille. Hollannista löysin 1,50 eurolla tämän todella tanakan ja hyvän silityslaudan ja pienen silitysraudan. Nyt me Julian kanssa silittelemme vaatteita vierekkäin.  Silityslaudan vieressä oleva pieni puusänky löytyi myös kirpputorilta 10 eurolla eli nyt on huoneen hinnaksi tullut vähän yli 40 euroa!

Nukkekodin teetin puusepällä joskus 10 vuotta sitten ennen kuin oli edes tietoa lapsenlapsista. Maksoin siitä muistaakseni 50 euroa. Se on todella suuri ja joskus sekin tulee vielä valmiiksi.

Leikkihuoneen ei siis tarvitse olla kallis ja hienoilla tavaroilla täytetty, ei ainakaan mummilassa. Meillä lapset ovat aivan innoissaan, kun pääsevät leikkimään kauppaleikkejä ja silittelemään vaatteita ja leikkimään pienellä keittiöllä, jonka ostin naapuriltani viime kesänä. Keittiö oli kallein hankinta ja luultavasti maksoin siitä liian paljon. Keittiön kanssa leikkihuoneen hinta on 70 euroa! Keittiö on kuitenkin todella kätevä, kun sen voi kevyesti siirtää paikasta toiseen ja muovisena se ei pelkää edes sadetta, jos leikimme puutarhassa.  Hankin Ikeasta keittiöön oikeat posliiniastiat, jotka eivät ole vielä tähän mennessä menneet rikki edes puulattialla. Keittiö on nyt takkahuoneessa, kun en aina viitsi raahata sitä portaita ylös leikkihuoneeseen. Nukenrattaat maksoivat muutaman euron ja nuken, joka nauraa ja puhuu sain ilmaiseksi käytettyjen tavaroiden liikkeestä, kun annan englannintunteja liikkeen pojanpojalle!

Olen lukenut paljon blogeja ja todennut, että nykyään nuoret äidit ovat innostuneet vaihtamaan tavaroita tai myymään muutamalla eurolla lastenvaatteita eteenpäin. Aina ei tarvitse olla edes kirpputoreja, joilta vaatteita ostaa. Täällä Saksassa on keväisin ja syksyisin päiväkodeilla omat kirpputorit, joista löytyy erittäin edullisesti leikkikaluja, lastenvaunuja ja -vaatteita. Tällä kertaa olemme juuri silloin Suomessa, kun täällä alkavat lastenvaatteiden kirpputorit. Täytyy katsoa netistä olisiko Hesassa jotain lastenvaatteiden kirpputoreja juuri silloin.

Ei kommentteja: