keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mekko Julialle

Imatralla on aivan fantastinen kauppa nimeltä "Virkkukoukkunen" http://www.virkkukoukkunen.net/, jossa on aivan ihastuttavia käsitöitä ja kankaita. Jos vain joku lukijoista on menossa Imatralle, käykää ihmeessä tutustumassa tähän värien fantasiaan ja käsityön yksinkertaiseen ideaan, jota on osattu markkinoida oikealla tavalla.

Ostin sieltä kangasta, josta tein Julialle eilen pienen hameen. Tänään on totuuden hetki, kun menen sovittamaan. Tein hameen Ottobre-lehden 3/2009 mallin no. 20 mukaan - hiukan muunneltuna. En laittanut alareunaan nauhaa vaan taskukankaasta helmaan reunan.

Lisäksi ostin kangasta Helsingin Eurokankaasta, joka oli aivan asuntomme lähellä, samassa korttelissa, kun olimme tätini ja setäni "kaupunkiasunnossa" Mikonkadulla. Todellinen ompelijan paratiisi koko kauppa. En olisi millään raaskinut lähteä sieltä pois, kun aina osui kohdalle kangas, jota olisin ehdottomasti tarvinnut. Matkalaukkuun ei vain enää saanut sullomallakaan yhtään ainoaa kankaan kappaletta. Silti mukaan tarttui hamekangas:

Todella kaunis kuvio, josta teen itselleni hameen. Ja Anna löysi itselleen myös kankaan, josta teen hänelle kesähameen.

Tästä kankaasta tulee kesä mieleen. Kädet jo syyhyävät päästä leikkaamaan ja ompelemaan. Kenties ensi viikolla saan hameen valmiiksi. Nyt lähden Juliaa hoitamaan ja jätän ompelut sikseen.

1 kommentti:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Ihanat kankaat! Kävon Imatran Tilkkupäivillä ja Virkkukoukkusen osasto oli aivan Töölön tilkkupajan esittelypaikan vieressä. Ihania kankaita ja muita juttuja siellä olikin!