sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Puutarhaideoita / Neue Ideen für den Garten / New Ideas for the garden

Ensimmäiseksi pääsiäistoivotus kaikille: Hyvää pääsiäistä / Kristus nousi kuolleista - totisesti nousi!

kun en päässyt seuraamaan pääsiäisyönpalvelusta netinkään kautta, kuuntelin nettiradiosta Valamosta lähetetyn palveluksen. Tuntui kuin olisin mukana ollut. Olin tosin niitä, jotka viimeisellä hetkellä tulivat mukaan paastoon, mutta kuten Pyhän Krysostomoksen saarnassa pääsiäisyönä sanotaan, että jotkut ovat ahertaneet päivän ensimmäisestä tunnista, toiset kolmannesta, toiset kuudennesta tai yhdeksännestä. Yhdennellätoista hetkellä saapuneet ehtivät tehdä työtä vain tunnin. Silti denaari on myös heidän, sillä ilojuhlan isäntä haluaa näin: ”Minä tahdon maksaa tälle viimeksi tulleelle saman.” (Matt. 20:14)

Tänään on siis syytä juhlaan. En ole tehnyt pashaa, mutta silti pääsiäinen tuntuu sydämessä vaikka en saakaan nauttia kaikista niistä ulkoisista tekijöistä, jotka Suomessa loivat pääsiäisyönpalveluksen jälkeen iloisen tunteen sisälle.

Upea ja lämmin keväinen päivä sai houkutelluksi taas japanilaiseen puutarhaan Leverkuseniin. Eilen ihailimme uskomattomia tulppaanipeltoja Zülpichissä, noin 70 km päässä meiltä. Siellä on avattu pari päivää sitten LAGA eli Landesgartenschau, puutarhanäyttely, joka kestää koko kesän. Jos olisi muutama tonni ylimääräistä niin pistäisin puutarhan myllerrykseen. Ihania ideoita tulvi mieleeni.



pieni nurkkaus puutarhassa voisi näyttää vaikka tällaiselta:
 
 tai jos haluaa ikuistaa Buddhan sijaan oman vaimonsa kuvan puutarhan nurkkaukseen voisi kokeilla tätä mallia:
Oliskohan ollut mallina Imatran Inkerille?

täysin puritanisti voisi hankkia puutarhansa nurkkaan patsaita kiviseinää vasten. Patsaiden taakse on mukava piiloutua, kuten tämä pieni tyttö kuvassa...

puusepän taidot omaava voi väsätä tällaisen sohvan näppärästi.

Väsäsin minäkin jotain pientä tänään: Tein pienen pussukan kangastilkuista.

Toiselle puolelle löysin vielä sen verran pitkiä kaitaleita, että niistä ompelin  19 cm x 24 cm kokoisen palasen ja toiselle puolelle jouduin yhdistelemään pienen pienistä kangastilkuista saman kokoisen tilkun, kun tilkkulaatikosta löytyi enää pieniä jämiä.

Tässä on sitten käytettynä niin pienet pätkät, että leikattavaksikaan ei jäänyt enää mitään.Sisäkankaaksi otin vanhan pyyheliinan.

vanhalle pyyheliinallekin löytyi vielä käyttöä. Ei siis kannata heittää mitään pois.

Vierashuone on nyt pistettävä kuntoon, kun huomenna tulee taas Hämeenlinnasta tuttu kylään. Saamme ruispaloja ja lakritsaa....tervetuloa!

1 kommentti:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Tykkään tosi paljon pussukastasi! Siinä on juuri hyvän kokoisia eli pieniä tilkkuja.