maanantai 9. helmikuuta 2009

aatelisherra Saksan uudeksi talousministeriksi

Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Wilhelm Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg

on Saksan uusi talousministeri. Vasta 37-vuotias ja vielä vuosi sitten lähes tuntematon nimi on noussut komeetan tavoin Saksan poliittiseen elämään. Parooni Karl-Theodor, Guttenbergin Vapaaherra valittiin eronneen talousministeri Michaelin Glossin paikalle tänään klo 11.00.

Saksa tuntuu seuraavan Obaman jälkiä. Politiikkaan päästetään vihdoinkin nuoria mukaan. Tosin juuri valittu nuori perheyrityksessä toiminut juristi ei ole kokematon politiikassa, vaikka hänen nimeään ei päivittäin olekaan luettu sanomalehdistä. Hänen isoisänsäkin toimi vuosina 1967-1969 valtiosihteerinä ja hänen isosetänsä teloitettiin Hitlerin vastaisesta toiminnasta.

Mielenkiintoista nähdä mitä hän saa aikaiseksi.

Berliinin filmifestivaalit Berlinale, ovat menossa ja varsinkin ns. ulkopuoliset filmit ovat tehneet vaikutuksen katsojiin. Berlinale Kamera, joka on annettu vuodesta 1986 henkilöille tai instituutioille, ojennettiin tänä vuonna ranskalaiselle elokuvaohjaajalle Claude Chabrol`lle ja saksalaiselle elokuva ja televisiotuottajalle Günter Rohrbach`ille sekä lisäksi portugalilaiselle ohjaajalle Manoel de Oliveira`lle.100-vuotias Manoel de Oliveira on vanhin yhä työskentelevä elokuvaohjaaja. Debyyttifilminsä hän julkaisi vuonna 1931 (Working on the Douro River), ja on tehnyt monia elokuvia mm. Marcell Mastroiannin, Catherine Deneuven ja Michel Piccolin kanssa.

Minä sain tänään Kotilieden tänne Saksaan ja tarkastelen asuntojen hintojen kehitystä talouskriisin näkökulmasta. Toivon tietenkin, että hinnat laskisivat että voisin hankkia sen pienen mökin Hämeestä. Olen löytänyt niin monia ihania pieniä ja isojakin mökkejä ja huviloita, etten osaa päättää minkä niistä haluaisin. Eihän minulla sen puoleen ole vielä niitä rahojakaan, mutta katsellahan voi aina etukäteen...

Kotilieden allakan mukaan tänään pitäisi siivota lääkekaappi. Olen tehnyt sen jo aikaisemmin, joten tänään aion suunnitella työhuoneeni uudeksi. Eilen tein niin kuin Kotilieden allakassa ehdotettiin, ilman että tiesin noudattavani allakan ohjeita; kirjoitin kirjeitä ja liimasin valokuva-albumia. Odotan aina kotilieden tuloa. Istun takkahuoneeseen, otan lasin valkoviiiniä ja uppoudun lehden lumoihin.

Nyt on luovutettava paikka Friedhelmille. Se ei anna hetken rauhaa vaan pyörii näppäimistöllä ja istuu hiiren päällä. Hiiren käyttäminen kissan pepun alta on hiukan vaikeaa...luovutan.


Ei kommentteja: