lauantai 7. helmikuuta 2009

Pullanpaistoa ja Karjalanpiirakoita

Tänään, kun NRW eli Nordrhein-Westfalen saa 2,84 miljardia taloutensa kohottamiseen, minä kohottelen pullataikinaa ja odottelen innolla pikku Iidan tapaamista. Iidan äidillä on syntymäpäivät ja lupasin leipoa karjalanpiirakoita ja pullia. Sen olen sitten tehnytkin. Eilen illalla tuli mielenkiintoinen ohjelma kalankasvatuslaitoksista. Aihe kiinnostaa, koska me rakennamme Euroopan (ehkäpä maailman) ensimmäistä suljettua kalankasvatuslaitosta. En tarkoita mitään rakenteellisesti suljettua vaan järjestelmältään suljettua kalankasvatuslaitosta. Olen maininnut tästä jo aikaisemminkin ja meidän kotisivulta löytyy lisätietoja www.ifft-eu.com.

Saksan ulkoministeri Steinmeier teki ensimmäisenä ulkoministerinä visiitin Hilaryn luokse Amerikkoihin. Euroopan päämiehet kilpailevat siitä kuka ensimmäisenä saa tavata Obaman. Hänen suosionsa on niin voimakas, että saksalaiset tekevät ryntäyksen Valkoiseen Taloon keskustellakseen Saksan ja Amerikan suhteiden parantamisesta. Bushin aikana niitä ei voinut enää parantaa. Hilary kehui Saksaa ja sai kutsun Berliiniin.

Saksa elää Skandaalin toisensa jälkeen; en voi sanoa mikä oli ensin ja mikä sitten, mutta skandaaleja riittää jokaiseen lähtöön. Paavi (myös saksalainen) on tietämättään tai tietäen ottanut askeleen siihen suuntaa, että englantilainen piispa Richard Williamson lähenisi roomalaiskatolista kirkkoa, vaikka Williamson kieltääkin natsisaksan juutalaisvainot. Williamson kuuluu ns. Piusjärjestöön ((FSSPX, lyhenne latinankielisestä nimestä: Fraternitas Sacerdotalis Sancti Pii X.) , jota Roomalais-katolinen kirkko ei tunnusta osaksi kirkkoa. Williamson on julkisesti eräässä haastattelussa sanonut, ettei usko juutalaisten vainoihin ja kaasukammioihin.

Lehdistö on käsitellyt asiaa aivan kuin Williamson kuuluisi roomalais-katolisen kirkon papistoon, ja edustaisi sitä kautta koko roomalais-katolisen kirkon mielipidettä. Järjestö perustettiin v. 1970 pitämään kiinni roomalaiskatolisen kirkon riiteistä ja opeista , jotka toinen vatikaanin konsiili v. 1962-65 on heidän mielestään unohtanut. Veljesjärjestö hylkii monia roomalais-katolisen kirkon oppeja moderneina. Veljesjärjestöön kuuluu omien ilmoitusten mukaan yli 400 pappia, joita varten on järjestetty omat pappiskoulut. Vatikaani ei tunnusta tätä järjestöä osaksi roomalais-katolista kirkkoa ja on "irtisanonut" järjestön papit ja piispat. Tämän vuoden tammikuussa paavi Benedikt XVI otti neljä ko. järjestön piispaa takaisin kirkon piiriin. Yksi näistä piispoista oli Williamson. Williamsonin lausunnosta lähti osittain lehdistön nopean reagoinnin takia varsinainen tulipalo liikkeelle ja nyt Saksan kansleri Angela Merkel on lisännyt tulta. Merkel vaatii paavia tuomitsemaan Williamsonin lausunnon ja vetämään takaisin aikomuksensa ottaa Williamson roomalais-katolisen kirkon papistoon.

Toinen skandaali on tiukasti maallinen: Saksan rautatiet ovat kontrolloineet lähes 200 000 työntekijänsä henkilökohtaisia tietoja. Rautateiden johtaja Harmut Mehdornin tulisi erota, mutta hän on vain julkisesti esittänyt anteeksipyynnön ja se nähtävästi riittää.

Sama skandaali koskee myös Saksan Telekomia, joka on tarkistanut 100 000 työntekijänsä tietoja.Telekom sanoo tehneensä näin ehkäistäkseen korruptiotapauksia. Kuinka paljon tietoja on välitetty eteenpäin, on epäselvää. Asiakkaiden pankkitietoja ja henkilökohtaisia tietoja on myyty eteenpäin. Ns. Call-centerit vaihtavat aina tietoja toistensa kanssa. Miten muuten erilaiset kaupalliset yritykset ja järjestöt voisivat soitella ihmisille, joiden tietoja ei ole edes puhelinluetteloissa?

Google tekee sitä samaa. Jokaisen kirjeeni viereen ilmestyy tietoja juuri niistä asioista, joista olen kirjeessäni maininnut. Jos kirjoitan esimerkiksi lomasta Suomessa, tai pikku Iidasta, ilmestyy kuin tyhjästä seuraavalla kerralla sivun oikeaan laitaan "lomamökkejä Suomessa" tai "edullisia vauvanvaatteita" jne. Minua seurataan kaikkialle. En voi kuitenkaan elää niin, etten pitäisi yhteyttä ihmisiin. On pakko uskaltaa kirjoittaa, vaikka tiedänkin, että tietoni tallennetaan Googlen arkistoihin. Mihin niitä käytetään, sitä en tiedä.

Nyt tiedän vain, että taikina on paisunut ja minun on leivottava pullat, ennen kuin taikina pulpahtaa yli astian reunojen.

Seuratkaapa seuraavalla kerralla kirjoittelemisianne ja katsokaa mitä oikean sivun laitaan tulee....





Ei kommentteja: