keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Friedhelmin edesottamuksia


nyt kun olen yksin kotona, Friedhelm saa tavallista enemmän huomiota. (Mies on Suomessa 3 viikkoa, tulee kotiin 4 päiväksi ja lähtee taas työmatkalle Lappiin...)

Koska en todellakaan ollut kissa-ihminen ennen Friedhelmin tuloa perheeseemme, en osaa oikein sanoa miten kissa-ihmiset käyttäytyvät. Olen jollain tavalla olettanut Friedhelmin olevan koira. Ajattelen vain koira. Seuraavan minua kuin koira. Tottelevan minua kuin koira. Kissat eivät ole niin kuin koirat. Silti sinnikkäästi opetin Friedhelmille miten istutaan ja annetaan tassua. Kaikki sanoivat minua hulluksi, kun koetin opettaa kissalle koiramaisia tapoja. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kissa kaipaa myös virikkeitä....Friedhelm oppi istumaan ja antaa heti tassun, kun tarjoan sen eteen herkkupalaa (kissan huumetta, uskoisin. Niin hulluna se siihen moskaan on). Kuitenkin se oppi istumaan, noin 3 kk kärsivällisen ja järjestelmällisen harjoittelun tuloksena. Oppi antamaan tassua, kun noin 1000x1000 kertaa olin sille hokenut "tassu". Ajatteli kai, että pakko sitä käpälää on kohottaa tai tuosta hokemisesta ei tule loppua.

Kun menen nukkumaan, Friedhelm odottaa makuuhuoneen ovella, kunnes valot on sammutettu ja hyppää sitten jalkopäähäni tamppaamaan ensin puolisen tuntia ja asettuu sitten takapuoleni ja polvitaipeeni väliselle alueelle lepäämään, yleensä pää peppuni päällä. Siinä nukumme kunnes jossain vaiheessa yötä käännyn ja häiritsen sen unta. Alkuaikoina se lähti sängystä ja nukkui takkahuoneessa omalla paikallaan. Nykyisin se on huomannut, että asetun aloilleni kääntymisenkin jälkeen ja uni voi jatkua.

Tänään otin sen pitkästä aikaa töihin. Se on toimistokissa ja elänyt ensimmäisen elinvuotensa toimistossamme. Silloin se ei vielä ollut minun kissani. Ja kulki ikkunasta ulos ja ovesta sisään. Nyt asiat ovat toisin ja ajatkin muuttuneet. Enää Friedhelm ei pääse ulos, kun olisi varmasti alta 5 minuutin jonkun vahtihullun alla. Kuten siivoojamme miltei, ennen kuin ehti paeta portaille ja sai uuden auton, kun entinen oli ajattu romuksi. Toimistomme kohdalla oleva suora houkuttelee rallikuskeilemaan. Onneksi useimmat selviävät kolhuitta, toiset päätyvät lammen pohjalle tai toimistomme portaikkoon rynnittyään sitä ennen paikalla seisovat autot. Siksi en halua Friedhelmin joutuvat enää toistamiseen lentokissaksi. Yksi kerta riitti.

Tänään se sai viettää päivän hiljaisessa toimistossa, kun kaikki miehet olivat neuvotteluissa ja pomon tuoli vapaa. Tosin pomon tuolin se valloittaa, vaikka pomo olisikin paikalla. Herra johtaja ottaa itselleen ihan tavallisen tuolin, ettei häiritse Friedhelmin unta...meillä kunnioitetaan kissan rauhaa...

Nyt Friedhelm nukahti viereeni, vierassänkyyn. Istun vierashuoneessa ja etsin internetistä uusia jääkaappeja. Edellisestä jäi pakastin osan ovi käteen, kun otin jääpaloja Ramazottiini. Kaappi taisi jo täyttää pyöreät vuodet, yli 10 vuotta se ainakin on, ellei enemmänkin. Edessä on uuden jääkaapin osto.

Saksassa kaikki jääkaapit on rakennettu keittiöelementtien kanssa samanlaisiksi, ettei vain kukaan tietäisi mikä kaapeista on jääkaappi ja mikä ruokakaappi. Keittiöt muutenkin ovat mukanakulkevaa tavaraa siinä missä sohva ja ruokailuryhmäkin. Jos ei entinen keittiö sovi uuteen keittiöön niin ostetaan uusi. Siksi täällä keittiökaupat voivat hyvin..Uuteen asuntoon muutettaessa keittiössä on vain seinät ja vesijohdot ja sähköpistorasiat. Kaikki kaapit, koneet ja liesituulettimet, pesualtaat jne pitää jokaisen tuoda aina mukanaan.Meillä on talon omistajien ostama keittiö, koska muu ei tänne olisi sopinut. Myimme oman keittiömme taloomme muuttaneille uusille asukkaille. Onneksemme he halusivat sen. Muuten olisimme joutuneet purkamaan sen viimeistä komeroa ja konetta myöten ja etsimään keittiölle jostain uudet ostajat tai yksinkertaisesti hävittämään sen..

Ups, on keskiyö ja minun pitää herättää Friedhelm, että pääsemme nukkumaan. Ostin tänään hamekankaan ja katsoin burdan sivuilta uusia malleja. Jos joku on kiinnostunut ompelemisesta, suosittelen tätä sivua: www.burdafashion.com tai www.burdamode.de
Molemmilta sivuilta löytyy todella ihania malleja ja lisäksi voi selata vanhoja Burda lehtiä arkiston sivuilta.

Hyviä öitä.

Ei kommentteja: