tiistai 26. lokakuuta 2010

Kirpputorilöytöjä ja joulukäsitöitä / auf dem Trödelmarkt gefunden

Kirpputorit ovat mielenkiintoisia. Vetävät sekä ihmisiä että tavaroita puoleensa. Viime viikonloppuna oli Kölnissä kymmeniä eri kirpputoreja ja antiikkimarkkinoita. paras oli "naisten koru- ja muotikirppari", jonne olisin ehdottomasti halunnut ILMAN MIESTÄ!!! Oih miten ihania vanhoja koruja ja paljettipuseroita, joita en olisi ikinä pistänyt päälleni, muita joita oli pakko hypistellä..

Ich liebe Trödelmärkte. Da trifft man unterschiedliche Menschen und findet unglaubliche Sachen. Es gab mehrere unterschiedliche Trödelmärkte in Köln am letzten Wochenende. Der beste war vielleicht der "Schmuck- und Modetrödelmarkt für Frauen". Da wäree ich am besten OHNE meinen MANN hingegangen. Ich habe wunderschönen alten Schmuck gefunden und die alte glitzende paljetten Bluse, die ich nie angezogen hätte aber die mann einfach anfassen muss..

Kölnissä on muutaman kerran vuodessa antiikkimarkkinat, joilla myydään ehdottoman ylihintaisia, vanhoista vajoista löytyneitä huonekaluja, mutta ostajia niillekin löytyy. Parhaimmat kirpputorit ja antiikkimarkkinat ovat Belgiassa ja Hollannissa. Sieltä löytyy todella upeita huonekaluja sellaiseen hintaan, että niitä voi vielä ostaakin omistamatta kultavisaa tai pantiksi Porschea.

Es gibt mehrmals im Jahr richtige Antikmärkte in Köln. Es wird absolut zu überhöten Preisen alte Möbel angebogen. Meisten sind diese Möbel aus alten Scheunen oder Haushaltsauflösungen. Die beste Trödelmärkte und Antikmärkte sind in Belgien und in Holland. Dort kann man noch tolle alte Möbel kaufen und sie sind nicht überteuert.

Sain tyttäreni entiseltä työkaverilta pyöreän pöydän. Hän kiertää kirpputoreja miltei työkseen ja osaa poimia joukosta parhaimmat, arvokkaimmat ja tyylikkäimmät tavarat. Hän on skandinavialaisen designin ihailija ja olen joskus tuonut hänelle Suomesta setäni design-tuotteita kiitokseksi häneltä saamistani kirpputorilöydöistä. Paras kirpputorihuonekalumme on pyöreä pöytä, jonka Anna sulloi ihmeellisellä tavalla pieneen Ford KA:hansa ja kantoi olohuoneeseemme eräänä iltana. Guido puisteli päätään ja jätti meidät pöydän kanssa kahden. Ihastuin pöydän selkeään muotoon ja "skandinaaviseen" yksinkertaiseen linjaan. Se löysi kuin itsestään oman paikkansa ja kun pöytä oli saanut uuden kiillon, Guido hyväksyi sen kuten meidän edellisenkin kirpputoripöytämme ja parit tuolit, jotka olen pelastanut roska-auton nielusta.

Pöytä on saanut kunniapaikan Alvar Aallon tuolin vierestä. Minusta pöydän jalat ovat todella tyylikkäät ja se sopii mainiosti neliskulmaisen nahkatuolini viereen.

Diese Tisch hat Anna´s Arbeitskollege auf dem Trödelmarkt gefunden und uns verschenkt. Erst hat Guido sich geweigert den Tisch aufzustellen und jetzt ist er sehr froh, dass der Tisch einen schönen Platz im Wohnzimmer gefunden hat.

KLEINE WEIHNACHTSGESCHENKE IM PLANUNG

Ich habe immer gesagt, dass nächstes Jahr fang ich frühzeitig an mit Weihnachtsgeschenke zu machen. Jedes Jahr bin ich im Stress. So ist dieses Jahr auch. Aber ich habe einige kleine Geschenke schon geschaft; z.B. Kissenhüllen zu nähen. Dieses mal sind die Kissenhüllen wie Manschetten.
Kissenhülle wie eine Manschette
Tyynynpäällinen on pyöreäksi ommeltu rengas, joka pujotetaan tyynyn päälle kuin lautasliinan pidike.

Kissatyyny on 50-vuotislahjani koulukaveriltani


Joululahjoja ehtii vielä tehdä, kun ei ota liian suurta urakkaa eteensä. Pienet tyynynpäälliset valmistuvat yhdessä illassa ja niitä on helppo lähettää vaikka kirjekuoressa, kun ei tarvitse koko tyynyä pistää pussiin.

Leikkasin tänä aamuna vanhoista verhoista ja pöytäliinoista kaitaleita ja töistä päästyäni ompelen niistä taas pussukoita ystävilleni. olen huomannut ne todella käteviksi ompelupöydälle, kun tarvitsen ihan pienen pienille tilkuille säilytyspaikan. niitä on helppo tehdä vaikka ei osaisi muuta kuin suoraa ommella. Niihin voi laittaa vaikka aamiaissämpylöitä, koruja, joulukortit, jotka muuten lojuvat pitkin pöytiä.



Ei kommentteja: