tiistai 2. marraskuuta 2010

Mehr Lumpenkunst - Taschen aus alten Hemden! Lisää lumpputaidetta - Laukkuja vanhoista paidoista!

Kun on kaapit täynnä miehen paitoja, joita ei kertakaikkiaan raaski heittää pois eikä aina jaksa viedä vaatekeräykseen niin tulee iltapuhteilla mieleen mitä muuta niistä voisi väsätä kuin tilkkupeittoja. Olen jo kerran kerännyt vaatekaapista käyttämättömiä paitoja ja tehnyt niistä sängynpeiton makuuhuoneeseen. Minulta puuttui juuri yksi punaisen- ruskea väri, joka löytyi vanhoista paidoista ja onnellisena leikkelin sopivaksi katsomani paidan ja sänkypeitosta tuli todella hyvännäköinen. Sitten eräänä iltana mieheni pakkasi laukkuaan lähteäkseen Lappiin parin kuukauden työmatkalle ja kaipasi erästä tiettyä paitaansa....yhtäkkiä hän tajusi tuijottavansa paidan palaseen. Juuri siihen, jonka olin leikellyt peiton tarpeiksi. Olen siis tullut vähän varovaisemmaksi raivatessani hänen vaatekaappiaan, mutta tähän lumppulaukkuun sain todella vanhoja paitoja, joita hän ei missään tapauksessa enää käytä. Parhaimmat laukut syntyvätkin juuri pehmeistä ja paljon käytetyistä paidoista. Uudet puuvillavaatteet ovat kovia ja niitä on vaikeampi kutoa.

Tämän laukun annoin tyttökaverilleni Hollantiin, kun viikonloppuna kävimme heidän luona kylässä. Teimme vaihtokauppoja ja laukku löysi tiensä hänen olohuoneen lipastoon roikkumaan. Siihen voi laittaa vaikka kukkia tai hedelmiä tai roikottaa sitä design-esineenä vaikka seinällä roikkumassa....

Design-tasche aus alten Hemden von meinem Mann.


Besonders gut geeignet sind richtig alte, weiche Hemden. Die kann man gut zum  stricken verwenden.. Aber bitte aufpassen und nicht die besten Hemden benutzen. Ich habe ein mal ein Hemd für die Tagesdecke genommen und da hat mein Mann das Hemd lange gesucht und endlich gefunden....als er seinem Koffer für die Finnlanreise fertig machen wollte, und sein Hemd als Stück unser Tagesdecke im Schlafzimmer fand.

Eilen illalla saksalaista Tatort-krimiohjelmaa seuratessani ( oli muuten filmattu Ilomantsissa ja kaikki puhuivat suomea!!!) ompelin leipäkorin. Näitä voi tehdä vaikka iltapuhteina olohuoneen lattialla, kunhan ei jätä nuppineuloja kissalle leluksi.  Leipäkoreja on kätevä lähetellä vaikka kirjekuoressa sillä nämä saa mukavasti littanaksi, kun irrottaa rusetit. Tosi käteviä ja nopeita tehdä.


Brötchenkorb oder Obstkorb.

Einfach und Easy zu nähen.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

sabine tykkää tästä.