tiistai 9. marraskuuta 2010

Mimi ja Iida

” Mimi, Mimi” kiljuu Iida riemuissaan ja juoksee hiukan vaappuen Friedhelmin perässä.


Friedhelm ei kauaa mieti, kun se suorastaan lentää Iidan jalkojen alta pois.Kun Iida ensimmäisen kerran tajusi, että Friedhelm on jotain elävää, liikkuvaa, mielenkiintoista, hän ryntäsi päätä pahkaa Friedhelmin suuntaan, hihkui ilosta ja ...säikytti tietenkin kissa-paran lähimmän sängyn alle. Tai vaatekaappiin paitojen ja housujen sekaan. Sen jälkeen Friedhelmille on ollut turha selittää, ettei Iida tarkoita pahaa kiljuessaan ylä C:n yläpuoleltakin korkeamman äänen ja aina Friedhelmin tavoittaessaan hakkaa sitä innoissaan, vaikka tarkoittaakin vain silittää.

Turha on Nicin hiljentää ääntä ja selittää Iidalle, että Friedhelm pelkää kovia ääniä. Kissan korvat ovat herkät ja kissoille täytyy puhua rauhallisesti. Ne eivät myöskään pidä äkkinäisistä liikkeistä.

Iida kuuntelee tarkasti ja näkee samalla Friedhelmin hiipivän hiljaa ohitse. ”Mimi, Mimi” ja niin sitä taas juosevat Iida ja Friedhelm peräkanaa kohti keittiötä.

Otin eräänä päivänä Friedhelmin korissa mukaan, kun menin eläinlääkärin kautta Iidan luokse. Iida oli tukahtua riemuun. Mimi oli tullut hänen luokseen. Mimi oli korissa. Mimiä piti päästä taputtamaan. Nici puhui hiljaa Iidalle ja sanoi, että Friedhelm pelkää jos Iida huutaa. Täytyy olla ihan hiljaa ja rauhallisesti. Iida nyökkäsi ja katsoi ihan hiljaa Friedhelmiä korissa. Yhtäkkiä räjähti ilmoille iloinen kiljaisu: ”MIMI, MIMI” ja niin pakeni Friedhelm taas korinsa nurkkaan, ettei pieni hirviö, joksi hän on Iidan varmasti mielessään ristinyt, pääsisi käsiksi häneen.

Friedhelmin pakopaikka vaatekaapissa
Nyt Iida odottaa joka kerta, että Friedhelm on myös mukana, kun menen hänen luokseen. Iida seisoo tomerana rappujen yläpäässä, kun nousen portaat kolmanteen kerrokseen. Pettymys on suuri, kun minulla ei olekaan kissakoria mukanani. Hän katsoo minuun kysyvästi ja sanoo: ”Mimi?” - ”Mimi on kotona. Mimi ei voi aina matkustaa autolla.” sanon hänelle, mutta Iidan mielestä Mimin pitää olla mukana, kun se on jo kerran käynyt hänen luonaan. Ehkäpä seuraavalla kerralla yllätän Iidan..

Ei kommentteja: