keskiviikko 24. marraskuuta 2010

VILLIKISSOJA,KOTIKISSOJA,KANGASKISSOJA,PAPERIKISSOJA...

Eräänä syksyisen, myrskyisenä yönä, kun talossa ei liikkunut enää kukaan ja hiljaisuus täytti huoneet, kiipesin ullakolle, pieneen huoneeseeni ja laitoin pöytälampun valaisemaan sydänyön pimeyttä.

Olin juuri istahtamaisillani tuoliini, kun altani kuului himmeä naukaisu: olin vähällä litistää kissani! Friedhelm oli jo ehtinyt ravata portaat yläkertaan ja valloittaa työtuolini,ennenkuin itse ehdin edes ovesta kunnolla sisälle, saati laittaa valot huoneeseen! olen muutaman kerran jo tallannut sen päälle, kun se on maannut mustalla lampaantaljalla olohuoneen lattialla. nyt olin litistää sen takapuoleni alle, kun en hämärässä huomannut sen istuvan jo työpaikallani. Olen varma, että kissoilla - kuten myös koirilla - on kymmenes aisti, joka sanoo mihin sen isäntä tai emäntä on lähdössä ennen kuin tämä tyhmä ihminen sitä itse edes tajuaa. Koira ei nouse olohuoneen sohvalta, jos emäntä on menossa vain vessaan. Kissa ei viitsi nostaa tassuaankaan, ellei tiedä etukäteen, että emäntä on menossa keittiöön hakemaan herkkuja itselleen...eikä Friedhelm viitsisi ravata portaita edeltäni ellei se tietäisi pääsevänsä taas ompelukoneen viereen katsomaan, kun väsään sille uutta peittoa..Olen varma, että Friedhelm on edellisessä elämässään ollut ompelija tai räätäli ja vahtii nyt silmä kovana millaista jälkeä saan aikaiseksi, kun ompelen sille uutta peittoa tai tyynyä.

Tässä siis viime yön tuloksia. Tyyny ei ole vielä aivan valmis, mutta ajattelin pistää sen kuitenkin epä-valmiina näytille, jos joku haluaisi tehdä samanlaisen työn omalle kissalleen: Tästä voi tehdä vaikka peitonkin, kunhan tekee enemmän kissatilkkuja. Pienensin kaavaa ja teen avaimenperiä joulumyyjäisiin ja lahjaksi ystäville ja sukulaisille. Siispä tiedätte minkälainen yllätys joulupukin paketista tulee esille!


1 kommentti:

Laalinlallauksia kirjoitti...

Hienoja käsitöitä!

Kyllä se joskus tuntu siltä että eläimillä on vaisto joka sanoo mitä emäntä/isäntä tulee tekemään.

Meillä Nallekoira ei hievahdakaan paikaltaan kun menen vessaan mutta kun ajattelen lähteä ulos se tulee kyllä tarkasti perässä etten vain unohda sitä! :)