perjantai 15. maaliskuuta 2013

Hiiri / die Maus/Mouse

Hiiri  on jollain tavalla aika hiljainen. Ehkä se tuntee olonsa hiukan oudoksi lampaiden joukossa.

Die Maus ist irgendwie ziemlich still. Vielleicht fühlt er sich fremd zwischen den Schafen.

Hiiri hupaisa eripari jalkoineen.

Frieda testaa Hupaisan Hiiren.

Lila lammas, joka on vähän pienempi kuin muut. Tämän koko on: 25 cm x 28 cm kun nuo suuremmat ovat 32cm x 35 cm.
Lila Schaf ist ein bischen kleiner als die Maus oder die anderen Schafen:
Lila Schaf ist 25 x 28 cm
die grösseren sind: 32 x 35 cm.

Tänään on ollut Julia-päivä. Anna tuli Julian kanssa jo aamusta meille. Lumisade  loppui, aurinko sai lumikasat pikkuhiljaa vetäytymään lähemmäs nurmikon reunaa. Lähdin Julian kanssa kävelylle ja Anna sai hetken  nukahtaa. Julia opettelee nukkumaan yöt läpeensä, mutta aina se ei onnistu. En enää itse muista miten itse selvisin Mikaelin ja Annan valvomisista. Minulla ei ollut äitiä lähellä. Olin itse päättänyt lähteä kauas kotoa ja ottaa oman elämäni täysin omiin käsiini. Olihan siinä omat hyvät puolensa, mutta  puuttui läheinen ihminen, jolle olisi voinut soittaa ja sanoa, että kaipaan apua. Onneksi isäni vieraili paljon meillä Rovaniemellä ja muutti sitten lopulta sinne asumaan ja hän auttoi todella paljon lasten hoidossa. Äiti  oli miltei 80-vuotiaaksi työelämässä kiinni.

Heute war Julia-Tag! Anna und Julia waren seit heute Morgen bei uns. Es hat nicht mehr geschneit und die Sonne schafte langsam den Schnee Richtung Strassenrand zu verschwinden. Es war so schön, dass ich mit Julia einen recht langen Spaziergang gemacht habe - und so konnte Anna wenigsten paar Stunden schlafen. Julia schläft nicht so gut und Anna ist natürlich müde. Ich kann micht nicht mehr richtig erinnern wie es damals war mit Anna und Mikael als sie klein waren. Ich hatte keine Mutter bei mir, weil ich damals so wollte; mein Leben ganz allein, ohne jegliche Hilfe von Mutter schaffen. Es war gut so aber auch manchmal ziemlich schwierig. Bis mein Vater nach Rovaniemi kam und lebte mit uns und hat mir viel geholfen.

Nyt jatkuvat lampaiden ja muiden eläinten syntymiset.




2 kommenttia:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kivoja nämä lampaat ja hiiret! Edulliseen hintaan niitä myytkin. Kiitos että Frieda on mukana kuvissa, se on kaunis kissa. Terveisiä Berliinistä! Olin siellä keskiviikkona päiväseltään.

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

Se hintapuoli näissä kotitekoisissa töissä onkin tämä vaikein asia. Kyllähän näitä ompelee, mutta yritäpä hinnoitella niin, että jotain jäisi käteen muutaman tunnin työstä. Ja että joku vielä ostaisi niitä, kun Kiinasta ja muista halpatuontimaista saa kaiken edullisemmin. Näin vetoavat ostajat, vaikka eivät tiedä mitä myrkkyjä kankaissa on käytetty. Voi, kun joskus pääsisit tänne Kölnin suuntaan. Olisi niin ihana tutustua sinuun, kun katson päivittäin töitäsi ja ne ovat niin loistavia.Olet valanut minuunkin niin monta kertaa uskoa siitä, että kyllä näistä tekeleistä joku tykkää, vaikka en olekaan mikään ompelija.