tiistai 19. maaliskuuta 2013

Mütze / Myssy

Toive:  Myssy Julialle
Materiaali: vanhat t-paidat ja 25 vuotta sitten Rovaniemeltä ostettua resoria, jota on vain säästetty johonkin tärkeään työhön.
Työvaiheet ja työssä esiintulleet ongelmat: Otettiin pikku-Miian myssy ja piirrettiin pikaisesti paperille malli ja sitten vain leikattiin myssyn ulkokappaleet (taka- ja etukappaleet), resorireuna ja myssyn sisäosat. Myssyssä on siis kaksi hattuosaa yhdessä.
Ongelmat olivat pikaisesti piirretyssä mallissa, jonka osat eivät aivat vastanneet toisiaan. Ompeluvaiheessa oli tulla pieniä venytysvaikeuksia, mutta myssy on koossa. Ongelmaksi on muodostunut käsien tärinä, jonka takia peukalo muistuttaa siivilää, kun jatkuvasti työnsin neulalla sormeen  ja yhden kerran onnistuin ompelemaan koneellakin miltei sormen päältä.


Sain aivan fantastisia Eero Aarnion suunnittelemia kankaita, joista ensimmäinen tilaustyö on vauvanpeitto, joka on samalla tyyny. Sen voi ottaa autoon mukaan ja kesällä rannalle ja pitää  tarvittaessa tyynynä matkalla. Ja jos teen siihen kahvat eli olkahihnan, sen sisään mahtuu vaikka tuttipullo ja parit vaipat.
Tässä kangas:


Eeron tyylisiä hirvi-poroeläimiä. Kangas, johon tähän mennessä kaikki ovat täällä ihastuneet. Kunhan vain raaskisi ruveta leikkelemään tätä...

Toinen ihanuus on tämä oranssi poni-kangas, joka sopii vaikka huonekalukankaaksi tai verhoiksi. Tämän säästän meille omaan kotiin, wellness-takka-vierashuoneeseen saunan viereen. Taidan päällystää sohvan tällä kankaalla.


Tästä on tulossa joko peitto tai kasseja. En ole vielä varma. Näitä tilkkutyynyihin- ja peittoihin sopivia palasia on korit pullollaan.  Sielläkin on välissä Eeron kankaita. Minun täytyy tunnustaa, että olen suuri Eero Aarnio-fani. Viimekertaisella Suomen matkallamme ihastuimme Ring-tuoliin ja nyt se roikkuu olohuoneessa Kuplan paikalla, mutta ei hätää, Kupla tulee takaisin kunhan saan siihen ommelluksi uudet tyynyt ja Ring - tuoli siirtyy uudelle paikalle. Sitten meillä alkaa olla vähän niin kuin Eero olohuone; on Kupla, Ring ja Tuplakupla-lamppu sekä Flatlight, joita kutsun talo-lampuiksi, kun ne muistuttavat taloja. Kolme kappaletta olohuoneen ikkunalaudalla ja ne luovat niin kodikkaan olon myös parvekkeelle, kun istumme lämpimänä kesäiltana nauttimassa lasillista punaviiniä. (ensinnäkin: ei ole lähelläkään lämmintä kesäiltaa ja toiseksi: minulta on alkoholi kielletty koko loppuelämäksi, vaikka maksa onkin lähes uusi)

Nyt jatkan hiiri-lammas-possu-tyynyjen valmistamista.

Ei kommentteja: