sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Säärystimet ja Karl Marx (!!) / Leg warmer for children

Tässä huomaa pikkuhiljaa tulevansa urheilun ystäväksi; eilen jääkiekkoa ja tänään formula ykkösiä. Saksan jalkapalloliigan tuloksia tässä välillä toisella korvalla kuunnellaan radiosta. Kaikki johtuu siitä, että koulukaverini, Jari on tullut Hämeenlinnasta taas vuosittaiselle lomalle Saksaan. Silloin seurataan Suomen ja Saksan jääkiekkoa. Formula 1:n seuraaminen kuuluu pakollisiin kuvioihin autoalalla työskentelevän miehen seurassa. Elämä olisikin muuten liian täydellistä jos ei edes yhtä haittatekijää kuuluisi avioliittoon!

Viimeyön kudoin säärystimiä. Saksan keisariajan kukistuminen, Engelsin ja Marxin elämä ja säärystimen kutominen sopivat oikein hyvin yhteen.  Televisiosta tulee iltamyöhällä ja yöllä todella mielenkiintoisia ohjelmia.

Frieda ja säärystin.


On hiukan haikeaa, kun viikko hurahtaa niin nopeasti etten ole ehtinyt edes kunnolla nauttia Jarin vierailusta. Emme vieläkään ehtineet käydä Brüggessä, Belgiassa emmekä Amsterdamissa emmekä edes Bensbergin 5 tähden hotellissa, jossa Jari ei ole vieläkään päässyt käymään, vaikka tämä oli jo hänen 16. vierailunsa meillä. Bechenin kylä on tullut niin tutuksi, että leipomossa hänet otetaan vastaan kuin tuttava, jonka säännöllisiä vierailuja oikein odotetaan. Ja sämpylöiden osto sujuu kerta kerralta aina vain sutjakammin. Kyläkapakassa hän tarjoilee olutkierroksen kuin paikalliset ikään. "Da kommt der Hubert", hihkaisee Valtraud, kun Jari astuu kyläkapakkaan! Jari on muuttunut matkan varrella Hubertiksi, kun kuulemma Jari on liian vaikea muistaa. Huubertti lähtee tänään takaisin Suomeen ja tulee varmasti taas kesällä tutustumaan Bensbergin hotelli-linnaan ja Brüggeen ja Amsterdamiin....!!!


En voi olla laittamatta muutamaa uutta kuvaa meidän kylämaisemastamme. Teimme tunnin kävelylenkin auringonpaisteessa, mutta ilma oli aika viileä varjoisissa kohdissa, kun aurinko ei päässyt lämmittämään. Ylämäkeen tultaessa Jari sai ruveta työntämään lastenrattaita, kun otettiin Julia mukaan kävelylenkille. Lapsiparka ei päässyt kävelemään uusilla kumisaappaillaan, kun ne olivat vielä vähän liian suuret.



Karnevaalit eivät ole vielä alkaneet, mutta voihan sitä silti naamioitua ihan tavallisena päivänäkin.


Maailma voi olla päälaellaan ja silti oikein päin. Kölnin taidepuistossa Reinin varrella. Kölnissä on ihana kävellä, kun siellä on niin paljon puistoja ja viheralueita.

Iloista sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja: