perjantai 1. marraskuuta 2013

Sukka kahdella puikolla ja kaulahuivi mallitilkuista /Socks knitted with two needles/Socken mit zwei Stricknadeln =SUPER EINFACH!!!

Syksy tuo puikot esille! Olen seurannut niin monta hyvää käsityöblogia, että jos en olisi ostanut lankoja ja kaivanut puikkoja esille, se olisi ollut jo melkoinen hävyttömyys hyvin tehtyjä blogeja kohtaan.

Tämän kahdella puikolla kudotun sukkaparin olen saanut DROPS Design - sivulta , joka löytyy linkistä www.garnstudio.com ja ohjeen nimi on Neulotut DROPS sukat "Polaris"-langasta. Itse olen kutonut ne toisesta langasta ja jouduin tarkistamaan käsialaani, joka oli hiukan pienempi kuin annetussa mallissa, mutta sukista tuli juuri sopivat minun jalkaani eli jalkapohjan pituus on minulla 20 cm (ohjeessa on sukat 22 - 24 - 26 cm kokoisille jaloille).

 
Sukka valmiina. Sauma tulee sukat alaosaan ja varren takaosaan. Puikot Ovat tässä työssä Numero 8.
 
 
Sukka avattuna ennen yhteenompelua. Erittäin helppo malli ja sukat syntyvät yhdessä illassa telkkaria katsottaessa. DROPS Designilla on äärettömän hyvät ja selkeät videot, jotka auttavat jokaisessa vaiheessa. Vähän vähemmän neulonutkin oppii, vaikka ei olisi tavallisia sukkia koskaan tehnytkään.Opettelin taas pitkästä aikaa erilaisten palmikkoneuleiden tekemisen DROPS Designin videoiden avulla. Voin vain suositella!!
 
Kaulahuivia olen tekemässä siksi, että opettelen erilaisia neulemalleja.
 
 
Ei ehkä parhaimmat mahdolliset värivaihtoehdot yhdessä, mutta pääasiana oli tehdä koetilkkuja. Olen neulonut kaksinkertaisella langalla. Tästä tulee minulle Oma huivi. Sopii sitten kaikenväristen vaatteiden kanssa.
 
Aloitus malli oli helpoin. KORINEULE: Silmukkaluvun tulee olla jaollinen 6:lla +2 reunasilmukkaa.
1 ja 7. kerros neulotaan kaikki silmukat oikein.
2. ja 8. kerros neulotaan kaikki silmukat nurin.
3. ja 5. kerros 1. reunasilmukka ja sitten 3 oikein 2 nurin ja reunasilmukka oikein. nurjalla puolella päinvastoin Tässä yhdistin valkoisen ja sinisen langan ja sain hiukan elävämmän pinnan mallille.
 
(tämän voi tietenkin neuloa myös ihan omalla tavalla, riippuen siitä millaisen korinpohjaneuloksen haluaa saada aikaiseksi)
 
 
Kolmiulotteinen "tassunjälki".
Tämän ohjeen löysin eräästä blogista, jossa on tosi hyviä neuleohjeita.
 
 
 Tämän pitäisi olla sellainen neulemalli kuin KELLOT, mutta tämän kanssa oli vähän vaikeuksia.
Silmukkaluvun tulee olla jaollinen 5:llä ja 2 + 2 reunasilmukkaa.
1. kerros: 1 reunasilmukka, * 2 s n, 3 s o *, 2 s n, 1 reunasilmukka
2.3. ja 4. kerros: neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin.
5. kerros: 1 reunasilmukka, *2 s n, 1 langankierto, 1 kaksinkertainen ylivetokavennus, 1 lk *, 2 s n, 1 reunasilmukka
6 krs: neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin sekä langankierrot nurin. Toista näitä 6 kerrosta.
 
Nyt olen innostunut vain kutomaan. Julialle on valmistumassa kevääksi takki ja sitä ennen haluaisin tehdä joululahjoiksi sukkia ja kaulahuiveja ja ommella kukkaroita ja pussukoita ja Iidalle ja FInjalle seinävaate, johon laitetaan tukkasoljet.
 
Tässä sivussa seuraan HPK:n ja JyP: in jääkiekkoa, joka ei nyt näytä kovin ruusuiselta HPK:lle!! Kuinka ihmeessä voidaan tehdä 15 sekunnissa 2 maalia??? Kysyn vain, kun itse en pysyisi pystyssä kuin 15 sekunttia! En ole muuttunut jääkiekkofaniksi vaikka kävinkin vuosia sitten huutamassa kurkkuni kipeäksi Suomi-Saksa ottelussa ja varmasti minun kannustushuutoni auttoivat Suomen voittoon. Istun yhden suurimman HPK fanin vieressä tässä keittiönpöydän ääressä, kun kolme läppäriä toimii yhtäaikaa. Neljäs lähti äsken kotiin....Tämä oli varsinainen Chatroom eli keskusteluhuone, kun kaikki neljä konetta olivat yhtä aikaa käytössä ja siinä sivussa sitten Tein vielä gulashia ja keitin perunoita, laitoin salaattia ja leikin Julian kanssa. Mihin eivät isoäidit pystyisi?
 
Sovitimme Julialle minun vanhaa balettimekkoani, jonka Oma isoäitini ompeli minulle, kun 3-vuotiaana kävin Imatralla Alasen Balettikoulua.
 
 
 Pienibalettitanssija siivoaa kirjahyllyä 54 vuotta vanhassa mekossa. Muutama neppari on irronnut vuosien varrella, muuten balettimekko on täysin käyttökunnossa.
 
 

Ei kommentteja: