torstai 28. marraskuuta 2013

Joulukoristelua

Sumu on niin sankka, ettei sumuvaloillakaan tahdo tienreunaa erottaa, saati sitten kävelijöitä, jotka pimeässä poukkoilevat tien yli kuin lappilaiset porot Kaamasen tiellä. Ei heijastimia, ei valoja, ei edes vaaleita vaatteita, jotka hiukan helpottaisivat näkymistä ennen viimeistä törmäystä. Ei täällä käytetä mitään vähänkään turvallisuuteen liittyvää. Se on tosi uncool! Ei vaikka sitten henki lähtisi.

Lunta on turha toivoa, vaikka muutamana aamuna onkin kuura painanut puutarhan vielä elossa oleville kukille valkoisen hunnun. Eilen paistoi aurinko ja puutarha oli kuin nukahtanut Ruususen uneen valkean kuuran alle. Se oli todella kaunista.

Pipareita on jo leivottu ja koristeltu ja huomenna tulevat Iida, Finja ja Julia leipomaan mummin luokse pipareita. Finja tosin ei ole ihan oikea lapsenlapsi, mutta menee siinä mukana, kun on Iidan serkku. Hän kutsuu minua mummiksi ja puhun hänellekin suomea, vaikka hän on ihan perussaksalaisesta perheestä. Hyvin me tulemme toimeen. Finja kysyy jos ei jotain ymmärrä. Pääasia, että hän huomaa maailmassa olevan muitakin kieliä kuin saksan kieli eikä mene takalukkoon, jos joku tulee puhumaan hänelle kieltä, jota hän ei ymmärrä.

Olen laittanut hiukan jouluista tunnelmaa puutarhan tuotteilla ja ostin myös muutama viikko sitten joulukukan, joka on nyt aivan valtavan kokoinen. Tein myös yhden adventtikynttiläasetelman, jonka vein tänään tuliaislahjaksi.


Tässä Amarylliksessä on yhteensä 8 kukintoa. Minulla ei ollut edes muuta multaa kuin orkideoilta ylijäänyttä, mutta hyvinpä ovat pärjänneet lasiastiassa orkideamullassa.

Useana jouluna olen tehnyt tähän lasiastiaan oksista, kävyistä ja hyasinteista tai yhdestä isosta Amarylliksestä asetelman. Tänä vuonna päädyin matalaan versioon, koska olohuoneessa on jo tuo iso Amaryllis ja jouluseimen vieraan tulee toinen. Seimestä sitten myöhemmin kuva.

Tein myös yhden lammastyynyn. Toinen odottaa puolivalmiina. Tänään olin ajatellut saada valmiiksi Miian joulukalenterin, mutta täytyy siirtää sitä huomiseen, koska en ehtinyt käydä kangaskaupassa, että olisin saanut vihreää  huopaa. Taskut ovat jo valmiina.

Siispä lampaita laskemaan..

1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

Hei taas;
Vai on teillä sumua niin jotta ei näe.
Meillä taas oli eilen niin kirkas aurinko jotta häikäisi varmaan vanhan kuljettajan. Hän ajoi tuosta liikennevaloista vasten aurinkoa niin jotta kurvasi jalkakäytävälle. Onneksi huomasin ajoissa ja kerkesin alta pois.
Joskus on minulle opetettu jos ei näe niin ei pidä ajaa. Se ohje ei näköjään koske kaikkia.