maanantai 22. joulukuuta 2008

joulua joulua!

ystävät, sukulaiset ja kylänmiehet!
näin nykytekniikan voimin tahtoisin toivottaa kaikille ystävilleni hyvää, piparirikasta, runsaslumista, tai ainakin runsaantuntuista joulua. Ja etenkin rauhaa ja hyvää tahtoa ja mieltä kaikille sekä onnistumista uusissa hankkeissa ja toiveiden toteutumisen lähestymistä tulevana vuotena. eihän kaikkia toiveita voi toteuttaa ja jos voisi, ei jäisi mitään suunniteltavaa tai toivottavaa seuraavalle vuodelle.

Istun hämeenlinnassa, koulutoverini Jarin tietokoneen ääressä ja kuuntelen Finlandiaa. otimme saksasta pienen radiomme mukaan ja yhdistimme sen tietokoneen kautta nettiin ja jo kahden päivän ajan ilman on täyttänyt Radio Novan musiikki. mieheni rakastaa suomalaista joulumusiikkia. Olen yrittänyt saada selville mikä suomalaisessa joulumusiikissa on niin erilaista kuin saksalaisissa joululauluissa, kun kuitenkin perinteiset joululaulut tulevat pääasiassa Saksasta. Nämä uudet suomalaiset joululaulut ovat sävyltään melko melankolisia ja pohtivat haudoille vietäviä kynttilöitä, poismenneitä sukulaisia ja menneitä aikoja. jolloin vanhemmat vielä olivat lähellä. (Piispa Leon sanoma "kuoleman " käyttämisestä sanavarastossamme on mielestäni erittäin hyvä asia, koska sanommehan myös, että lapsi syntyi eikä että lapsi saapui maailmaan. Miksi siis ihmisen pitäisi "erota tästä maailmasta" jos hän kuolee.?")

Nyt olemme matkalla Imatralle. Palaamme takaisin Saksaan 28.12 jolloin taas jatkan kirjoittamista. Äidin luona ei ole tietokoneyhteyttä, joten kirjoittaminen on hiukan hankalaa, jos tietokoneelle tarkoitettu kaapeli ja yhteys puuttuvat. muuten kaikki yhteydet pelaavat....

ILOISTA JA ONNELLISTA JOULUN AIKAA KAIKILLE

Ei kommentteja: