tiistai 18. toukokuuta 2010

Pussukkakuvat


Tämä tekniikka on joskus ihmeellistä. Lupaamani kuvat katosivat bittiavaruuteen. Tehdään uusi yritys.
Nämä pussukat on ommeltu vahvasta puuvillakankaasta. Valkoisen sisälle olen liimannut tukikankaan, koska kangas oli ihan tavallista, ohuenlaista puuvillakangasta, ruskea-musta sen sijaan oli miltei yhtä paksua kuin kunnolliset verhot, joten pussukka pysyy pystyssä ilman tukikangasta. Pussukan kokoa voi muutella kääntämällä reunoja alemmas tai nostamalla ne kokonaan pystyyn.
Pussukoiden koko tässä on 48 cm ympärysmitta ja korkeus 18 cm. Pohjan sisälle laitoin pahvisen vahvistuksen, koko 12 x 12 cm ja leikkasin kahdesta kankaasta samankokoisen palan + 1 cm saumavarat, ompelin ne kolmesta reunasta kiinni ja pujotin pahvinpalan sisälle, surautin koneella kiinni ja laitoin pohjalle vahvistukseksi. Pussukka pysyy hyvin pystyssä.

näitä on helppo tehdä ja ne ovat hauskoja lahjoja varsinkin nyt kun kesämökkikausi alkaa. Niihin voi pakata makeisia, pussi jauhoja, omatekoisia keksejä, pullia, kesäkukka kukkaruukkuineen..ihan mitä mieleen tulee ja mitä on mukava viedä tuliaisiksi. Jäljelle jää aina hyvä säilytyspussukka. Voihan siihen ommella vaikka nepparin ja pussukan saa kiinni tai kahvat ja sen voi ottaa vaikka pieneksi saunapussukaksi mökkireissulle mukaan.
Pussukkaa varten tarvitaan siis 2 x 48 cm pituinen ja 18 cm korkuiset palat, jotka ommellaan pitkältä sivulta yhteen, käännetään oikeat puolet vastakkain ja ommellaan lyhyet sivut yhteen, käännä kangas oikea puoli ulospäin. Leikkaa 12x12 cm kokoinen kangas, jonka ompelet avoimeen päähän kiinni pohjaksi, saumat jäävät sisäpuolelle, niitä ei tarvitse pahemmin huolitella, koska sisään tulee tuo pahvivahviste päälle, jolloin saumat eivät edes näy. Pussukka on valmis!

2 kommenttia:

Prankkari kirjoitti...

Tuohan on mahtavaa kierrätystä ja ajankulua. Täytyypä kertoa meilläkin tuolle Piialle (8v.) jotta kun askartelee kovin niin voisi tuon ohjeen mukaan tehdä itselleen kynäkoteloita. Hänellä kun on paljon värikyniä ja tusseja.

Prankkari kirjoitti...

Unohtui äskeisestä kertoa, että kyllä minultakin on jopa tärkeitä kuvia hävinnyt kun erehtyy klikkaamaan väärästä paikkaa väärään aikaan. Se on silleen, että kone elää omaa elämäänsä.